FOTO/VIDEO: Počeli radovi na izgradnji moderno poslovne zgrade Kakanj Petrola

IMG_20160820_135731

Nakon prezentovanog idejnog rješenja nove moderne poslovne zgrade firme Kakanj Petrola, uspješne kompanije u vlasništvu dobitnika Petnaestoaprilske plakete Općine Kakanj, u proteklih nekoliko dana počeli su pripremni radovi i izgradnja.

Kako smo već ranije pisali više nego uspješno kakanjsko preduzeće Kakanj Petrol d.o.o. je na javnoj licitaciji kupilo zgradu Fonda PIO (nekadašnja “Penzionerska” sa ostalim sadržajima).

Investicija preduzeća Kakanj Petrol d.o.o., prezentovana je idejnim projektnim rješenjem moderne poslovne zgrade u centru grada koje nagovještava istinsko poslovno “osvježenje” u gradskoj jezgri Kaknja.

IMG_20160820_135940

Naime, svjedoci smo u proteklih nekoliko dana da se vrše pripremni radovi na izgradnji i adaptaciji nove zgrade a preduzeće Kakanj Petrol d.o.o., sa velikom pažnjom očekuje pozitivnu reakciju općinskih vlasti, da u skladu sa zakonom omoguće nesmetan i što brži razvoj ove vrijedne investicije, koja bi u zavisnosti od ekspeditivne reakcije Općine Kakanj, rezultirala izgradnjom potpuno novog poslovnog centra sa podzemnom garažom i sadržajima koji priliče za ovaj dio grada.

U prilogu FOTO I VIDEO: radovi u proteklih nekoliko dana na “bivšoj” zgradi penzionerskog doma i Castella.

Hamid Hadžić / Kakanjinfo