Grahovac: Mi se najviše pitamo u ovoj utakmici

srđan Grahovac

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak će ugostiti Estoniju na Bilinom polju u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a svoja očekivanja pred ovaj susret iznio je i veznjak bečkog Rapida, Srđan Grahovac.

“Dosta toga je rečeno ovih dana. Saigrači su davali već mnoge izjave. Znamo svi o kakvom protivniku se radi. Naravno, u današnjem fudbalu nema opuštanja, svi igraju fudbal. Mislim da će u ovoj utakmici ipak najviše zavisiti od nas samih”, rekao je Grahovac, dodavši:

“Dobro smo radili ovih dana, a sada dva dana pred utakmicu dolaze te neke finese gdje će nam selektor ukazati šta možemo očekivati od njih i koje su njihove slabosti”.

Na pitanje da li očekuje da zaigra protiv Estonije, Grahovac je rekao:

“To je pitanje za selektora. Ja sa svoje strane mogu reći da sam spreman. Odigrao sam već dosta utakmica ove sezone, nekih 10-11. Uhvatio sam formu, zdrav sam, spreman. Dobro samo radili ovih dana. Vidjet ćemo šta će selektor odlučiti”.

Veznjak Rapida je istakao kako se naš tim ne smije opustiti protiv Estonije.

“U ovoj utakmici se najviše mi pitamo, zavisimo od nas samih. Ukoliko budemo na nivou, mislim da ne bismo trebali imati problema. Znajući kakav je današnji fudbal, ukoliko bude nekog opuštanja oni će to znati kazniti”, istakao je Grahovac.

Veznjak naše reprezentacije vjeruje da se Zmajevi mogu plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Genaralno na našim prostorima uvijek se puno očekuje od ekipa, reprezentacije… Znamo kakav je naš mentalitet. Sa realnošću su očekivanja da se plasiramo na SP. Najbitniji je početak. Ukoliko sve krene kako treba, ukoliko budemo na nivou, pokažemo kvalitet, onda ne bi trebalo biti problema”, rekao je Grahovac.

(scsport)