Hafiz Fatih Metin u džematu ČARŠIJA i ovog Ramazana: STIGAO NAM JE NAJDRAŽI GOST

Sa prvim sjajom kandilja na našim džamijama, u suton 26. dana mjeseca maja, stigao nam je željno isćekivani, najdraži gost, mubarek ramazan 1438. hidžretske godine.

Ramazan je došao i donio nam najljepše poklone koji pune vjernička srca radošću, saburom, milošću… a i iz njih izgone i najmanje negativnosti tako da se ramazanski ambijent širi na sve Allahove robove.

Mjesec ramazan je mjesec posta, Kur’ana, teravija, sadake, pomaganja, nafila…

Kao i ranijih godina Medžlis IZ-e Kakanj je pripremio bogat sadržaj u svojim džematima kako bi svi vjernici upotpunili svoj ramazanski ibadet i kako bi se što više okoristili o ove mubarek dane.

U tom smislu među vjernike Kaknja, kao i ranijih godina, stigao je hafiz iz Turske, Fatih Metin, koji će sa nama boraviti tokom ramazana i svojim učenjem Časnog Kur’ana, okrijepiti naša srca i duše.

Prvi ramazanski ibadet jeste  teravija, a  prvu teraviju, tradicionalno, glavni imam, mr. Sulejman ef. Čeliković, zajedno sa hafizom iz Turske klanjaju u Čaršijskoj džamiji u Kaknju.

Tako je bilo i ove godine. Hafiz Fatih Metin nas je počastio učenjem Kur’ana pred teraviju, klanjao je jaciju namaz i dio teravije.

Dio je klanjao Elvedin ef., imam džemata, a vitr namaz je predvodio glavni imam, mr. Sulejman ef. koji je poslije namaza poselamio džemat, čestitao nastupanje ramazana te održao kratki vazu-nasihat.

Džamija je bila ispunjena vjernicima, što se iskreno nadamo da će tako ostati do kraja ramazana.

Molimo Allaha, dž.š., da nam podari snage, ustrajnosti, bereketa u ovom mjesecu, da ispunimo sve obavezne i dobrovoljne ibadete te da nam Uzvišeni Allah ukabuli naš trud. Amin.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!