HOĆE LI BITI IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE? Ognjen Vranješ na ruci istetovirao četničkog nadvojvodu

Ognjen Vranješ ne prestaje da šokira javnost u Bosni i Hercegovini.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine mnogo puta do sada svojim postupcima i tetovažama je uvrijedio sve kojima je Bosna i Hercegovina u srcu. Tako je nakon tetovaže sa granicama Republike Srpske (koju je kasnije pretvorio u tetovažu sata op.a.), Vranješ nedavno odlučio da nakon utakmice sa Austrijom u Beču ne pozdravi naše navijače, kao što su to uradili ostali reprezentativci BiH.

Nakon toga je otišao korak dalje pa je BH Fanaticose nazvao baušetlcima, putem instagrama im nudio “da mu okreče stan” itd.

Posljednja u nizu Vranješovih gluposti i ona za koju nema opravdanja i zbog koje ga definitivno treba izbaciti iz reprezentacije, je činjenica da je na svojoj ruci istetovirao lik četničkog nadvojvode Momčila Đuića.

Momčilo Đuić je četnički nadvojvoda koji je počinio mnoge zločine nad hrvatskim stanovništvom u Drugom svjetskom ratu, osnovao logor kojeg su zvali “mali Jasenovac”, patentirao spravu za mučenje nazvanu “Popovo bure”. Između ostalog je 1989. dodijelio titulu četnickog vojvode Vojislavu Šešelju. Ono što je zastrašujuće je činjenica da je dotični Đujić kao četnički nadvojvoda podupirao četnike koji su početkom devedestih klali po Hrvatskoj i BiH, te ih ohrabrivao slanjem odlikovanja i proglašavao ih vojvodama.

Postavlja se pitanje zašto Savez nije reagovao nakon ove tetovaže Vranješa. Kako na ovo gleda selektor Robert Prosinečki, kapiten Edin Džeko, Toni Šunjić. Kako će oni reagovati znajući da su Đujićevi sljedbenici u proteklom ratu na ovim prostorima počinili strašne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima. Da li niko nije vidio spornu tetovažu na Vranješovoj ruci ili su se svi pravili da ne vide? Šta će sada poduzeti i da li će Vranješ snositi sankcije za to ostaje da vidimo. Očekuje se njihova reakcija u najkraćem roku. Zanimljivo je da istu tetovažu ima i bivši NBA košarkaš Darko Miličić koji je nekoliko puta do sada izjavio da je i sam četnik. Da li se i Vranješ tako osjeća? Milanu Gurović, također nekadašnjem košarkašu, bio je zabranjen ulazak u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Postavlja se pitanje šta Vranješ ovim želi postići? Da li da se pravda Srbima zato što igra za BiH? Obzirom da su njegove tetovaže vrlo iritantne, postavlja se i pitanje šta ako sutra neki navijač ili grupa navijača napravi problem na utakmici reprezentacije?

(sprotske.ba)