“Hotel Nacional” 03. decembra u zagrebačkoj Areni

dino-merlin-na-turneji-hotel-nacional-skoplje-split-sarajevo_1426421512

Nakon spektakularnog koncerta na Bundeku u septembru 2014. godine, te oborenih rekorda posjećenosti na nezaboravnim koncertima u Splitu, Osijeku i Varaždinu prošle godine, s nestrpljenjem se očekivao i datum turneje Hotel Nacional u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Areni.

Menadžment Dine Merlina je službeno potvrdio da je Arena Zagreb u subotu 03. decembra 2016. godine rezervisana za ponovni susret sarajevskog Čarobnjaka sa njegovom vjernom i brojnom publikom, koja je 2011. godine ispunila Arenu u sklopu turneje albuma „Ispočetka“.

Uz želju da stvori jedinstvenu atmosferu, a, ujedno, misleći i na svoju publiku, Čarobnjak za koncert u Areni priprema osvježenu set listu koja će dati najbolji izbor iz bogatog opusa od preko 200 pjesama, ali i poseban produkcijski audio-vizuelni doživljaj.

„Hotel Nacional“ je posljednji Merlinov album, koji je već u prvoj sedmici prodaje zauzeo osmo mjesto na Billboardovoj top-listi najprodavanijih world music albuma, a koji sadrži hitove poput Školjke, Rane, Sunce, Sve do medalje…

Ulaznice za ovaj spektakularni događaj će biti u prodaji od 21.9.2016. godine na web portalu i svim prodajnim mjestima www.ticketshop.hr.