Hrvatica iz Christchurcha: Uspjela sam ući u vrtić, bila sam s tetama, majkama i djecom u sigurnoj sobi

Lucija Popović je za 24 sata opisala što se točno dogodilo.

U Christchurchu, gradu u kojem je naoružani napadač Brenton Tarrant (28) pucao po džamijama i ubio najmanje 40 ljudi živi i velik broj Hrvata. Među njima je i Lucija Popović koja je tamo već četiri godine. Opisala nam je što se dogodilo:

-. Ja sam upravo išla kući s posla i po kćer u vrtić. Svi vrtići, sve škole, svi uredi su istog trena zatvoreni. Ja sam uspjela ući u vrtić i bila sam s tetama, nekoliko majki i djecom u sigurnoj sobi. Kad sam došla u vrtić mi je rečeno da mogu ući, ali ne mogu izaći van dok policija ne pošalje obavijest da je sigurno napustiti zgradu. 

Lucija kaže kako joj je prijateljica javila da je bila pucnjava:

– Ta prva džamija je u centru, blizu mog ureda ali sam bila krenula kući već kad se to dogodilo i ništa nismo čuli. Preko Facebooka smo vidjeli da je napadač objavio snimku. Prema njegovim riječima, želio je pokazati kako nigdje nije sigurno i u tome je definitivno uspio. Jedan od razloga zašto smo se doselili ovdje je sigurnost zemlje, toliko smo daleko da smo van svih ratnih događanja.Trenutno su ceste prazne, helikopteri lete i često se čuje policija, ja živim u sjevernom dijelu grada i nisam blizu nijedne džamije, kaže Lucija.