Hvala Direkciji za ceste ZDK što je još početkom 2018. godine uvažila prijedlog Općine Kakanj: Uskoro sanacija dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice

Uz brojne projekte izgradnje i sanacije infrastrukture, u Kaknju će uskoro, nakon što budu okončane tenderske procedure, početi i rekonstrukcija dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice u Kaknju.

“Ovaj projekat nominirala je Općina Kakanj kroz stalnu i kontinuiranu komunikaciju između općinskih službi i Direkcije za ceste ZDK tako da je još početkom tekuće godine ovaj projekat uvršten u planove i programe Direkcije za ceste ZDK za 2018. godinu.

U toku rekonstrukcije bit će rješavani prilazi objektima sa saobraćajnice, pa je ova informacija istovremeno i poziv zainteresiranim građanima da prate radove kada se budu odvijali i da se tada rješavaju pitanja pristupa objektima, jer nakon završetka radova neće biti dozvoljeno naknadno nabacivanje betona uz ivičnjake čime se sprečava odvodnja voda sa saobraćajnice kao što je to slučaj danas.

O ovom projektu načelnik Nermin Mandra je razgovarao sa predstavnicima Direkcije”, navodi se u saopštenju na službenoj stranici Općine Kakanj.