Iako mnogo mlađi, ministar Isak (A-SDA), efikasniji od Brkića (SBB) u resornom ministarstvu

Formiranjem nove Vlade ZDK nakon posljednjih izbora u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, prvi čovjek ovog ministarstva mladi ministar Arnel Isak (A-SDA) prema javnom mnijenju mnogo efikasnije radi a ranije je tu funkciju obnašao Fahrudin Brkić (SBB).

KAko su preko društvenih mreža mnogi prokomentirali raniji rad ovog ministarstva do sada su gradovi, općine i udruženja od ministra iz reda SBB-a dobijali duplo manje šanse za rad, što bi u konačnici značilo da su bili mnogi nezadovoljni tim potezima bivšeg ministra Brkića, jer se radilo po sistemu “ako nisi SBB, nemoj ni pokušavat da dobiješ sredstva”, prema komentaru jednog od čitaoca.

Kako se prema mišljenju šire javnosti u ZDK da zaključiti da je sada na čelo ovog ministarstva umjesto ranijeg Brkića, došao veoma efikasniji i konkretniji ministar resornog ministarstva. To pokazuje i sam primjer određenih poteza pa i samog povećanja sredstava iz programa za zaštitu okoline na području ZDK. Za kratko vrijeme je napravio niz poteza koji ukazuju na to da se “sve može, kad se hoće”, iako je ranije bilo dosta natpisa da je mnogo mlad i da se “možda, neće snaći”, upravo se desilo ono što je opovrglo mnoge od navoda.

Samo je raspodjela sredstava pokazala o kakvom se ozbiljnom ministru radi i da je pristup radu sasvim profesionalan. S tim u vezi je i evidentno i povećanje sredstava za ekologiju u iznosu od preko 100.000 KM u odnosu na ranijeg ministra Brkića.

Iako je još koraka koji se u narednom periodu trebaju uraditi, Isak je dokazao da je pravi čovjek na pravom mjestu.