Ibro Rahimić: “Uz podršku Crvene legije do tri boda”

ibro-rahimic

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku prvenstva.

U sedmom kolu Premijer lige tim Ibre Rahimića će na domaćem terenu ugostiti Širokobriježane koji su u prošlom kolu savladali Krupu rezultatom 3:1.

”Nakon dobrih rezultata na startu prvenstva slijedi nam vrlo važna utakmica pred pauzu u prvenstvu. Dobro poznajemo kvalitete Širokog, oni su izuzetno dobra ekipa, ali mi u ovom momentu igramo dobro i nadam se da ćemo dobre igre do sada krunisati s nova tri boda, jer to naši navijači zaslužuju.” – rekao je trener Mladosti, Ibro Rahimić i dodao:

”Široki nam je na neki način ostao i dužnik. Želimo ih pobijediti i pokazati da smo s razlogom u gornjem dijelu tabele. Do sada smo slavili protiv Sarajevo, Želje, Čelika, cilj nam je svakako da slavimo i protiv ostale tri velike ekipe, Zrinjskog, Slobode, pa i Širokog već u nedjelju.”

Beskompromisni borac sredine terena, Darko Bošković je istakao kako je atmosfera u timu sjajna i da su cilj tri boda koja bi njegov tim ostavila u gornjem dijelu tabele: ”Unutar ekipe atmosfera je odlična. Željno očekujemo meč protiv Širokog. Motiva ne nedostaje, želimo nastaviti svoj niz sjajnih rezultata i pozivam našu ”Crvenu legiju” da nam kao i uvijek budu dvanaesti igrač i pruže veliku podršku kako bi slavili i održali se u vrhu tabele.”

Duel sa Širokobriježanima će zbog povreda propustiti Pavle Sušić i Mirza Rizvanović, dok Rahimić i Šabić imaju na raspolaganju sve ostale igrače.

Susret između Mladosti i Širokog Brijega igra se u nedjelju 28. augusta u 17:00 sati.

Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva s pomoćnicima Amerom Macićem i Davorom Beljom (oba iz Mostara). Četvrti sudija je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će iza golova biti Adis Mulahasanović i Haris Kaljanac (Sarajevo). Delegat susreta je Franjo Grganović iz Novog Travnika, a posmatrač suđenja je Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).

(sportsport)