Idemo do kraja, tužimo ih, može nas spasiti izjašnjenje Izvršnog Odbora NS BIH tvrdi Mušija

Danas je u 18:00 sati ispred stadiona FK Mladost pred više od 100 prisutnih upriličen skup podrške za aktuelnu situaciju oko ispadanja FK Mladost iz Premijer lige BiH.

Naime zajedno je kakanjska javnost, građani, ljubitelji sporta, navijači Mladosti Doboja kod Kaknja, popularna Crvena legija, danas u krugu stadiona održala skup podrške svom timu, a prisutnima se obratio i predsjednik Mensur Mušija.

Ovo kakanjskom klubu je kako kažu uskraćena licenca za učešće u Premijer ligi BiH za narednu sezonu, nakon što su kako kažu časno izborili opstanak, u otvorenoj borbi protiv NEPRAVDE, KRIMINALA I KORUPCIJE KOJEG PREDSTAVLJA FSBIH!!!

Kako se navodi, na jučerašnjoj sjednici Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH odlučivalo se o budućoj sudbini kluba iz Doboja iz Kaknja koji nije odmah dobio licencu za nastup dalje, ali je umjesto usvajanja žalbe, potvrđena odluka Prvostepene komisije za licenciranje i Mladost DK je izbačena u niži rang takmičenja.

Jedan od uslova za nastup u Premijer ligi naredne sezone za Madost bio je da stadion ima reflektore, zbog čega je Mladost kao zamjenski stadion prijavila Bilino polje.

Podršku FK Mladost DK danas je dao i aktuelni načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević ali i više desetina navijača koji su se okupili ispred stadiona.