Ima li kraja gužvi ispred Doma zdravlja Kakanj? Parking je predviđen za one koji se liječe ne za privatne poslove!

?

Već duže vremena primjetne se katastrofalne gužve oko Doma zdravlja Kakanj i to na lijepo uređenim obilježenim parking mjestima. Naime, ovdje se mnoga auta zadržavaju po pola dana pa čak i cijeli dan. Mnogi koji trebaju da se liječe i ne mogu da se kreću zbog ovakvih zloupotreba javnih površina primorani su parkirati van kruga parking prostora ove JU jer nemaju drugog načina jer slobodnog mjesta skoro i da nema.

?

Kako je moguće da su tako prisutne enormne gužve i kako da se taj problem riješi tražili smo odgovor.

S toga smo pitali i prvog čovjeka Doma zdravlja Kakanj, direktora Mirsada Tursuma o čemu se radi na što nam je odgovorio:

Direktor Mirsad Tursum: Naš parking se zloupotrebljava!

“Mi smo parking predvidjeli i uradili za pacijente, hitne slučajeve ili one u prijekoj potrebi, invalidna lica i ostale te radnike ove javne ustanove a nikako za privatna lica koja dođu ujutru rano parkiraju ovdje auto i odu na posao negdje drugo, ili da obave neki privatni posao koji nema veze sa uslugama koje mi nudimo.

Zaista smo se nakon dužeg vremena u to uvjerili i mnogo puta bili čak primorani da zovemo nadležnu PS Kakanj jer se dešavalo da ljudi auta parkiraju na sam predulaz i ulaz pa ni sami pješaci nemogu da prođu. Ovim putem apleujemo na sve građane da ukoliko nemaju potrebu liječenja ili da budu u Domu zdravlja bez zdravstvenog razloga, da to ne rade jer na ovaj način  mnogi pojedinci prave dodatni problem samim pacijentima ali i zdravstvenim radnicima”.

Kakanjinfo.com 

?