Investitori iz Turske “žele ulagati” u FK Mladost iz Kaknja!? Mušija potvrdio da želja za saradnju postoji!

Turski biznismeni koji bi ulagali u NK Čelik zainteresirani i za Mladost iz Kaknja – Predsjednik tog kluba Mensur Mušija potvrdio je za Patriju da je uprava kluba razgovarala sa potencijalnim investitorima iz Turske.

Želja za saradnju postoji, rekao je Mušija, a konkretni pregovori tek treba da uslijede. Isti investitor ranije se spominjao i kao potencijalni ulagač u nogometni klub Čelik iz Zenice.

Na zvaničnoj stranici NK Čelik objavljeno je 20. septembra ove godine da je klub posjetila delegacija iz Turske zbog mogućeg ulaganja u taj klub.

„Aydin Olgun, uspješni privrednik iz Istanbula zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraya, iskazao je jaku želju za investiranje, što bi ujedno značilo i oporavak Nogometnog kluba Čelik“, navodi se na web stranici NK Čelik. Olguna i Tulumona primio je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Iz zeničkog kluba tvrde da nisu dobili zvaničnu obavijest od turskih investitora da pregovaraju i sa drugim bh. klubovima o potencijalnoj saradnji. Na pitanje u kojoj fazi su pregovori između Čelika i Olguna, odnosno njegovih saradnika, iz Čelika su za NAP rekli da se od tog kluba traži da uradi neke nezakonite radnje, poput raspuštanja Skupštine kluba, što nije izvodljivo. NAP