Iz Sarajeva direktni letovi za Hurgadu (Egipat)

Prvi direktni i redovni letovi iz Sarajeva za Hurgadu počeli su saobraćati danas.

Po dolasku prvog aviona iz Hurgade, Međunarodni aerodrom Sarajevo obavio je ustanovljenu ceremoniju primivši prvi let sa “vodenim pozdravom”, što je visoko cijenjeno od Egipta i posade Air Caira, saopćila je Ambasada Egipta.

NJ. E. ambasador Arapske Republike Egipat, Yasser Sorour, pozdravio je i poželio dobrodošlicu članovima posade Air Caira, a svim putnicima, državljanima BiH, poželio sigurno putovanje i ugodan boravak u prekrasnom gradu Hurgadi, savjetujući ih da iskoriste odmor da posjete različita mjesta u Egiptu, posebno Luksor.

– Direktan let iz Sarajeva za Hurgadu značajno doprinosi razvoju privrede i turizma između Bosne i Hercegovine i Arapske Republike Egipat – istakao je ambasador Sorour.

Također, izrazio je nadu i spremnost da radi na uspostavljanju direktnog leta između Sarajeva i Kaira 2023. godine, što će biti još jedna odskočna daska u razvoju čvršćih veza između dvije sestrinske zemlje.

NJ. E. Sorour ohrabruje državljane Bosne i Hercegovine da iskoriste ovu priliku i kontaktiraju svoje turističke agencije kako bi rezervirali svoja mjesta za Hurgadu.

Izvor: Faktor.ba