Jajce: 6. augusta skokovi sa vodopada

Vodopad dan 2

 

3. međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu održat će se 6. augusta. U ovoj disciplini učešće će imati preko 30 skakača iz naše zemlje, ali i veliki broj iz zemalja Evrope.

“Očekujemo više od 30 skakača. Skakat će se u dvije discipline i to: tradicionalna lasta i slobodni stil. Ova godina će biti poznatija i interesantnija u odnosu na prethodne godine zato što su svoj dolazak potvrdili najbolji skakači iz Njemačke, Austrije”, istakao je za Anadolu Agency (AA) direktor Agencije za kulturno–povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Huso Hadžić

maxresdefault jajce 2

Naglašeno je da se čeka potvrda najboljeg skakača Kosova i Italije. . “Konkurencija će biti jaka. Oba stila su takmičarskog karaktera, a tri prva osvojena mjesta dobijaju novčane nagrade, pehare i diplome”, objasnio je Hadžić.

Prethodne dvije godine skokove je pratilo preko 5.00 ljudi iz svih dijelova BiH.

“Učesnici su, prije svega, iz BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Kosova, Njemačke, Italije, Danske i još očekujemo skakače i iz nekih drugih dana. Kada je u pitanju BiH imamo skakače iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Bihaća”, dodao je Hadžić.
A.S / kakanjinfo