”Jelly” je najmanji pametni telefon na svijetu?!

Kompanija koja je napravila ovaj  smartfon (mobilni telefon) a čiji je naziv “Jelly”, tvrdi da ovo najmanji pametni mobilni telefon na svijetu sa 4G mrežom i dvostrukom SIM karticom.

Na ovom zaista minijaturnom mobilnom telefonu koji je obložen plastičnim kućištem smješteno je sve što je potrebno, i što čini pravi mobilni telefon ( većih razmjera).

”Jelly” najmanji pametni telefon na svijetu poseduje skidanje i mijenjanje baterije, šupljinu za slušalice 3.5 mm i što je jako bitno može stati u svaki džep pa čak i u onaj najmanji džep od farmerki, na primjer.

”Jelly” pametni telefon pokreće Android 7.0. Nougat verzija. Dok se ” ispod haube” ovog mališe nalazi MediaTek 6737M procesor s četiri jezgre sa brzinom radnog takta od 1.1 GHz. Posjeduje 1 GB radne memorije i 8 GB interne uz mogućnost proširenja.

Ekran ‘Jelly” najmanjeg pametnog mobilnog telefona je svega 2.45 inča.!

Posjeduje takođe zadnju kameru od 5.3 megapiksela kao i prednju kameru od 1.9 megapiksela za brzopotezne selfije. Bateriju od 950 mAh koja skoro pokriva cijeli dio zadnjeg dijela mobilnog.Na kraju pogledajte video o ovom (kako tvrde) najmanjem mobilnom telefonu na svijetu – “Jelly”.