Josipović: Ostao sam tu, radim i borim se, ovdje su moji najdraži, ovdje su moji prijatelji, ovdje je moja raja!

Kao mlad čovjek Alen je uplovio u poduzetničke vode tako da je danas na čelu firme „Josipović Group”

Alen Josipović je mladi poduzetnik iz Kaknja.

Rođen je 5. septembra 1990. godine. Na listi je Stranke demokratske akcije (SDA) za Općinsko vijeće Kakanj pod brojem 14.

Kao mlad čovjek Alen je uplovio u poduzetničke vode tako da je danas na čelu firme „Josipović Group” u okviru koje djeluje nekoliko poslovnih subjekata (ugostiteljstvo, pekara, proizvodnja i distribucija hrane…).

Alen je na čelu tima radnika koji vrijedno rade kako bi sebi osigurali egzistenciju. Prošao je kroz sve selekcije Košarkaškog kluba Kakanj, a danas kao sportski radnik i član uprave pomaže svom klubu i drugim kakanjskim sportskim klubovima.

„Kao mlad čovjek odlučio sam prihvatiti izazov, i ovdje u svom zavičaju, u svom Kaknju, pokrenuti vlastitu poduzetničku djelatnost.

Ovdje su moji najdraži, ovdje su moji prijatelji, ovdje je moja raja. Ovdje sam zasnovao porodicu. Odlučio sam ovdje raditi i boriti se za svoju egzistenciju.

Ništa mi nije teško, okružen sam dobrim ljudima, a okosnica poduzetničke djelatnosti je sjajan tim radnika. U tom timu i ja sam član i jednako kao i drugi nosim teret posla.

Radujem se svakom obliku razumijevanja i podrške usmjerene na pokretanje i razvoj vlastite poduzetničke djelatnosti. U tom smislu posmatram i podsticajne aktivnosti i mjere koje realizira Općina Kakanj.

Nadam se i priželjkujem još jaču podršku Općine Kakanj mladim poduzetnicima. Ta želja je i jedan od motiva moje kandidature za Općinsko vijeće Kakanj”, rekao je on u razgovoru za politicki.ba.