Jučer otvoreno igralište u dvorištu OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

U okviru Programa obilježavanja 1.marta-Dana nezavisnosti BiH danas je u Kaknju, u dvorištu OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” (MZ Kakanj 2) otvoreno novoizgrađeno igralište za djecu. Novčana sredstva za izgradnju ovog igrališta  u iznosu od 55.000 KM donirala je Tvornica cementa Kakanj. Projekat je realizirao Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj, a izvođači radova bila su firme „Babel“ Sarajevo i „Trgošped“ Kakanj.

Igralište je otvoreno simboličnim činom otkrivanja ploče na kojoj je zapisano da je Tvornica cementa Kakanj graditelj igrališta. Ploču su otkrili generalni direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Pjesmom i igrom svečanost su ukrasili učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj. U čast Dana nezavisnosti BiH i u čast prijateljstva između Tvornice cementa i kakanjske lokalne zajednice, školski hor je izveo kompoziciju pod nazivom „Prijatelji“. Učenici su izveli i folklornu tačku pod nazivom “Bosansko narodno kolo”.

“U proteklom periodu Općina Kakanj je u ovom dijelu grada realizirala nekoliko veoma vrijednih investicijskih zahvata. Nakon proširenja mreže daljinskog grijanja, rekonstrukcije vrelovoda, rekonstrukcije saobraćajnice od Gradskog spomen-parka do Zgošće, te nakon ugradnje podzemnih kontejnera i izgradnje novog parkinga, sada smo u prilici, zahvaljujući Tvornici cementa Kakanj, da otvorimo i igralište koje će ovom dijelu grada donijeti novu živost, dječiji smijeh i radost. Tvornici cementa Kakanj zahvaljujem za novac doniran za izgradnju igrališta. Građanima ovog dijela Kaknja zahvaljujem za pokazano strpljenje tokom izvođenja brojnih radova na ovom području. Svim prisutnim na svečanosti i svim ljudima koji BiH nose u srcu čestitam 1.mart-Dan nezavisnosti BiH”, rekao je u svom obraćanju načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.