Kad ljubav združi – Par iz Zenice i Kaknja osvojio stari grad Bobovac!

Nakon jučerašnjeg zvaničnog i svečanog spektakularnog otvaranja Kakanjskih dana 2018 u okviru ove Kulturno-sportske manifestacije jutros u 8 sati krenuo je organizovan planinarskih pohod na stari grad Bobovac u oragnizaciji PD Bobovac u saradnji sa Muzejom Kaknja.

Na Bobovcu se čuvala bosanska kraljevska kruna. Tu se nalazila i kraljevska grobna kapela, u kojoj su bila sahranjena tri bosanska kralja: Stjepan Ostoja, Tvrtko II Kotromanić i Stjepan Tomaš.
Podigao ga je ban Stjepan II Kotromanić u prvoj polovini 14.stoljeća. Sjedištem bosanskih vladara ostao je od bana Stjepana II Kotromanića, preko svih bosanskih kraljeva, pa sve do prestanka bosanske samostalnosti i turskog osvajanja 1463.godine.

Kad ljubav združi!

Par iz Kaknja (Edna) i Zenica (Deni) na pohodu! 

Kroz razgovor sa učesnicima saznajemo da na ovaj pohod ide jedna zajednička ljubav, par, dvoje zaljubljenih mladih ljudi, fotograf iz Zenice i djevojka iz Kaknja, Edna Pušćul i Deni Kurbegović koju su nam otkrili kako je ovo bio idelan trenutak da korisno u Kaknju uz planinarski pohod dan provedu zajedno, da se upoznaju sa drugom rajom koja pješači, upoznaje znamenitosti naše Općine.

Deni i Edna su nakon višesatnog pješačenja kroz prirodu i staze sa učesnicima stigli na odredište sretni i zadovoljni.

Deni je danas uz pohod i naš saradnik portala pa se pobrinuo zajedno sa našom saradnicom Nirmelom Piljug da dobijemo fotografije i video snimke sa ovog pohoda uživo-Live.

Spomenut ćemo da je planiran i boravak na Bobovcu od 12-15h a u 18:00 – povratak iz Kraljeve Sutjeske do Kaknja, nakon ćega ćemo Vas detaljno izvijestiti sa dešavanjima sa ovog događaja drugog dana KD 2018.

Ovo je ujedno preporuka za sve vas, drage čitatelje, koji zasad niste sudjelovali u ovom poduhvatu da ovom prigodom imate mogućnost provjeriti o čemu je ovdje riječ, a riječ je o zaista vrijednoj stazi koja bi uskoro trebala postati nezaobilazan dio i glavni adut u turističkoj ponudi našeg grada.

Danas smo postali svjedoci da na pohodima osim prijateljstava, druženja, mogu nastati i neke nove ljubavi a Kakanjski dani su programskim sadržajem postali idealno mjesto za opuštanje, ugodni programi prave neke nove ljubavne priče i spajaju parove.