Kakanj domaćin finalnog turnira Kupa BiH u muškoj konkurenciji: Upriličena press konferencija i izložba trofeja Odbojkaškog kluba “Kakanj”

U petak i subotu, 9. i 10.marta 2018.godine, u Kaknju će biti upriličen finalni turnir Kupa BiH u muškoj konkurenciji. Učesnici turnira su OK „Mladost“ Brčko, OK „Kakanj 78“ Kakanj, OK „Bosna“ Kalesija i OK „Borac“ Banja Luka.

Pred finalni turnir danas je u Sportskoj dvorani u Kaknju upriličena press konferencija na kojoj je predstavljen raspored aktivnosti i satnica ovog sportskog događaja.

Prva polufinalna utakmica između OK “Mladost” Brčko i OK “Bosna” Kalesija bit će odigrana 9.marta u Sportskoj dvorani u Kaknju sa početkom u 16:00 sati, svečano otvaranje turnira je planirano u 18:00 sati, dok je druga polufinalna utakmica između OK “Kakanj 78” Kakanj i OK “Borac” Banja Luka na programu istog dana u 19:00 sati. Finalna utakmica bit će odigrana u subotu 10.marta sa početkom u 20:30 sati.

“Nakon uspješne organizacije finalnog turnira Kupa BiH u košarci, počašćeni smo i povjerenjem koje nam je ukazao Odbojkaški savez BiH koji nam je povjerio organizaciju finalnog turnira Kupa BiH u odbojci. Potrudit ćemo se da i ovoga puta svi posjetioci u Sportskoj dvorani u Kaknju i svi učesnici turnira ponesu najljepše utiske sa ovog sportskog događaja. Uvjeren sam da će kakanjska publika kojima ima izgrađen renome fer i korektnog navijanja na lijep način pozdraviti i bodriti sve ekipe-učesnice finalnog turnira i da će posebno bodriti kakanjske odbojkaše. Naš cilj je kakanjsku odbojku vratiti na stare staze slave”, rekao je načelnik Nermin Mandra.

U okviru press konferencije upriličena je i izložba velikog broja trofeja koje je Odbojkaški klub “Kakanj” osvojio kroz dugi niz godina svijetle tradicije sjajnih rezultata kakanjske odbojke.