Kakanj domaćin priprema ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH, u našem gradu i prijateljska utakmica sa reprezentacijom Švedske

Dok neki puno veći gradovi nastoje izboriti ili opstati u barem jednom sportskom premijerligaškom statusu, Kakanj se nalazi u društvu bh sportske elite u nekoliko sportova, uz stalno zalaganje da se broj premijerligaša povećava. Na sportskom planu Kakanj uvijek nastoji ići korak dalje. Vrhunski rezultati kakanjskog sporta svakodnevno donose nove izazove i nove pomake na sportskom planu. Paralelno sa sjajnim sportskim rezultatima, Kakanj nastoji da što više bude domaćin velikih sportskih događaja, posebno onih na kojima nastupaju naše reprezentativne selekcije.

Nakon što je 2015.godine ugostio mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je na stadionu FK “Rudar” igrala prijateljsku utakmicu sa Turskom, te nakon što je bio domaćin priprema rukometnih reprezentativnih juniora, Kakanj je u prošloj godini bio domaćin  testnog okupljanja, a potom i priprema zlatnih košarkaških kadeta BiH pred Svjetsko prvenstvo u košarci. U 2016.godini Fudbalski klub Mladost Doboj-Kakanj bio je domaćin utakmice U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije (UEFA razvojni turnir). Općina Kakanj i FK Mladost su bili i domaćini prijateljskog susreta ženske fudbalske reprezentacije BiH i Crne Gore koji se odigrao u okviru UEFA razvojnog turnira u ženskom nogometu U-19 selekcija.

I u 2017.godini Kakanj nastavlja sa prakticiranjem uloge domaćina velikih sportskih događaja. U drugoj polovini marta tekuće godine FK “Mladost” i Općina Kakanj su, uz Sarajevo i sarajevski stadion “Otoka”, bili domaćin utakmica koje su se igrale u okviru Kvalifikacija za UEFA U-17 Evropsko prvenstvo za žene 2017.godine – Elitni krug, Grupa 2.

I to nije kraj. U periodu od 6.do 11.maja 2017.godine godine Kakanj će biti domaćin priprema ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U okviru ovih priprema,  10.maja u 18:00 sati, u kakanjskoj sportskoj dvorani, ženska odbojkaška reprezentacija BiH će odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Švedske.

Još jedna lijepa vijest je stigla u Kakanj. Naša sugrađanka, kapiten Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj, Majra Mušija je pozvana u seniorsku odbojkašku reprezentaciju BiH.

O pripremama ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH koje će biti realizirane u Kaknju i utakmici sa Švedskom, danas se razgovaralo u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Gosti u uredu načelnika bili su Emir Alajbegović i  Fikret Trako, predstavnici Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj i Aldin Šljivo, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj koja upravlja kakanjskim dvoranskim kapacitetima.