Kakanj više ne može čekati!

12799131_449314915263233_4309738600824561447_n

“Za nešto više od dva mjeseca građani Kaknja imat će priliku da olovkom i papirom nekome povjere suverenitet odlučivanja za naredne četiri godine.

Demokratska fronta, kao relativno mlada stranka, prvi puta izlazi na Lokalne izbore, sa namjerom da bude svojevrsno ideološko osvježenje i alternativa postojećem stanju, kao i konstruktivan korektivni faktor na lokalnoj političkoj sceni.
Treba istaći kako je, u skladu sa težnjama i profilacijama stranke, povjerenje naročito ukazano mladim snagama i generacijama koje konačno treba da se izbore za svoje mjesto i tako svrgnu sa prijestolja nedodirljive voždove koji su zakatančili svoje fotelje.

Formula u kojoj su objedinjeni mladost, iskustvo, poštenje i stručnost osuđena je na uspjeh i ispunjenje zacrtanih ciljeva.
Namjera nam je da Općinskom vijeću povratimo izvornu ulogu sukobljavanja stavova i zdrave konkurencije, te time formiramo prvu liniju borbe za prava potlačenih i zaboravljenih, njihovo pogaženo dostojanstvo i ujedno prvi front odbrane temeljnih vrijednosti na kojima počivamo i od kojih nema uzmicanja ni pedlja! Ono što trenutno imamo među vijećničkim klupama u najkraćem se može podvesti pod jednoumlje u kojem se gubi svaka razlika, jer su uskogrudni interesi prevladali zdrav razum.
Čvrsto i beskurpulozno ćemo izaći na megdan oči u oči sa onima koji su ovoj zemlji tokom dva desetljeća nanijeli više štete nego svi strani osvajači kroz historiju zajedno!

Samo zajedničkim snagama i združenim dejstvom možemo izvojevati konačnu i obostranu pobjedu!
Vrijeme je! Od vas zavisi! Kakanj više ne može čekati”, istakao je Nusret Muslić – 
Predsjednik OO DF Kakanj