Kakanjac Adin Šolbić drugi na festivalu u Tešnju

Adin Šolbić mladi i ambiciozni Kakanjac, jedno izvjesno vrijeme je radio na realizaciji svoje prve pjesme “Više ti nisam potreban” uz koju uradio i video spot. Tekst za ovu pjesmu „Više ti nisam potreban“ je potpisao Mirza Rabitt Islambegović, dok iza muzike stoji Alen Ruvić. Osim toga već nekoliko godina ovaj momak nastupa po raznim humanitarnim koncertima pomaući mnogima ali i takmičenjima.

Naime, sinoć je završen Tešanjski festival na kojem je učešće uzeo i ovaj perspektivan mladi pjevač i osvojio drugo mjesto. Adin je je svoje početne korake ove nadasve uzlazne karijere pravio zajedno sa Denialom, Giletom, Kulovićem i drugima. Sve je to kakanjska raja. bez obzira ko je koliko poznat, viđaju se, razmjenjuju iskustva i duže s vremena na vrijeme.

“Uspjeh za uspjehom a tako i u Tešnju, “Tešanjski Festival Sevdaha” na kojem sam učestvovao u jednom prelijepom ambijentu u predivnom gradu.  Predstavio sam se sa dvije pjesme “Tebi majko misli lete” i “U Stambolu na Bosforu”, te tako pokazao da i mi mladi znamo, umijemo i možemo nastaviti tradiciju naših starijih iskusnih kolega al i onih poznatih koji više nisu sa nama. Zahvaljujem se ovom prilikom Ismetu Pašalić Ipetu predsjednik udruženja. Mnogo sam sretan”, izjavio je Šolbić za naš portal.
Hamid Hadžić 13770439_1255171297828306_4612409030633138116_n