Kakanjac Ahmed Krnjić potpisao ugovor s jednom od najvećih borilačkih organizacija na svijetu

Fenomenalni bh. borac Ahmed Krnjić (25) novi je član jedne od najvećih borilačkih organizacija svijeta ONE Championship.

Ovaj 25-godišnjak privukao je pažnju ove promocije zaista sjajnim nastupima širom Evrope. Na kraju je dobio i ugovor i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u ovoj azijskoj organizaciji.

Krnjić će se boriti u kickboxingu, a treba istaći da je ONE Championship promocija u kojoj se rade različite borilačke vještine (MMA, kickboxing, Muay Thai).

“Čast mi je obavijestiti vas da sam zvanično potpisao ugovor sa sigurno najjačom globalnom borilačkom organizacijom ONE Championship”, rekao je Krnjić i dodao je:

“Ovo je velika stvar za mene, moj tim i našu zemlju. Čekamo potvrdu debitantskog nastupa, očekujemo da će to biti Zagreb i velika Arena”.

Ovaj sjajni 25-godišnji borac je inače osvajač naslova amaterskog viceprvaka Evrope (2018.) i Svijeta (2017.), te je prvak bio i prvak 2019. godine Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro asocijacije.

Nevjerovatna fizička, ali i mentalna snaga krasi našeg borca i jedva čekamo da ga vidimo na djelu u jednoj od najvećih svjetskih promocija.

Definitivno je ovo sjajna prilika za bh. borca da napravi svjetsku karijeru.

Član ONE Championshipa je i još jedan bh. borac Arian Sadiković, a pojačanje je stiglo i u vidu Viteza iz Viteza, jednog od najboljih MMA boraca Evrope Roberta Soldića.

Organizacija ONE Championship osnovana je 2011. godine. Deceniju kasnije jedna je od najboljih promocija svijeta koje uvijek donosi zaista spektakularne mečeve.