Kakanjac Ahmed Krnjić za nekoliko dana putuje na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku!

Balkanski i državni prvak, evropski i svjetski viceprvak Ahmed Krnjić putuje na Svjetsko prvenstvo u Mađarku koje počinje za četiri dana.

U okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u kickboxu, disciplinama low kick, full contact i K1 koje će biti održano 4. novembra 2017. godine u Mađarskoj Kakanjac Ahmed Krnjić i njegov kolega Bahrudin Mahmić su prije nekoliko dana u Splitu okončali sedmodnevne pripreme gdje su radili zajedno sa Antoniom Plazibatom. ”Pripreme su odlično prošle. Sve je urađeno što smo planirali. Ostalo je još brušenje forme i izgradnja taktike. Odradili smo i dio priprema u Splitu u Amenu Gym-u sa Antoniom Plazibatom koji se sprema za legendarni K1 turniru u Japanu. Sparinzi su prošli odlično sa obostranim zadovoljstvom. Nadamo se i daljoj saradnji sa ovim vrhunskim klubom”, rekao je Ahmed Krnjić u izjavi za Sport1.ba.

Ovaj fajter velikog srca je dobio priznanje za jednog od najboljih sportista ZDK, prvak je Bosne i Hercegovine u K1 i low kicku, najbolji takmičar prvenstva BiH, osvajač Balkanskog kupa, osvajač internacionalnog kupa ”Grand Prix BiH 2017” i prvak Balkana.

U ovoj sezoni nema nijedan poraz, a na smotri najboljih svjetskih boraca u Mađarskoj borit će se u disciplini K1 do 91 kilograma. Ahmed Krnjić je svjetski i evropski juniorski viceprvak, ali i balkanski seniorski prvak.

Sport1.ba