Kakanjac Eldar Ganibegović (sportski novinar) – Vrhunac mi je bio intervju s Prosinečkim, želja mi intervju s Džekom . . .

Da je naš Kakanj grad talentovanih ljudi, pokazao je jedan tinejdžer iz Zgošće, koji je sa nepunih 17 godina napravio velike uspjehe na području sportkog novinarstva.

Naime, Eldar Ganibegović se od januara 2016. godine profesionalno bavi sportskim novinarstvom radeći na austrijsko-bosanskom portalu BNM.ba koji izvještava o reprezentaciji BiH i našim Zmajevima.

Njegov početak obilježili su i intervjui sa legendama Kaknja, Harisom Dilaverom, legendom FK Mladost DK, te Kenanom Hasagićem, jednim od najboljih golmana koje je imala reprezentacija BiH.

“Tada, kao 14-godišnjaku, za mene je to bila velika stvar, iako su intervjui rađeni tekstualnim putem. Mogu reći da su Dila i Keno zaista prijatni momci i da su mi mnogo pomogli u početku, iako oni toga vjerovatno nisu ni svjesni”, rekao je Eldar za Kakanjinfo.

U januaru 2017. godine u sarajevskom Bezistanu BNM Media Group je u ime bh. dijaspore dodijelila nagradu najboljeg igrača u BH Telecom Premijer ligi BiH Harisu Duljeviću, tada kapitenu FK Sarajevo, a koju je kreirao upravo Eldar Ganibegović.

“Sve se brzo odvijalo. Krajem decembra mi je pala na pamet ta ideja, a već početkom januara je nagrada dodijeljena. Naravno, velike zasluge u svemu pripadaju Elvinu Pračaliću i Adisu Saraču, vlasnicima BNM Media Group, bez kojih mi danas ne bismo vodili ovaj razgovor”, rekao nam je mladi novinar.

Kaže kako mu je vrhunac karijere sportskog novinara bio 40-minutni intervju sa selektorom reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim u sarajevskom hotelu “Evropa”.

“To mi je bio prvi intervju pred kamerama i imao sam malu tremu koja je nestala već nakon prvih desetak minuta intervjua. Za to je zaslužan sam Prosinečki koji nije imao problem da otvoreno razgovara sa preko 30 godina mlađim novinarom”, kaže nam Eldar, koji inače završava drugi razred Gimnazije “Muhsin Rizvić” u Kaknju.

Ganibegović nerijetko promoviše i talente iz Kaknja, pa smo tako nekoliko puta mogli čitati njegove tekstove o mladim Kakanjcima.
“Posebno mi je drago što mogu promovisati naše Kakanjce širom svijeta, obzirom da se BNM čita širom Evrope i Sjeverne Amerike gdje žive ljudi iz BiH. Najviše sam tekstova posvetio mladom reprezentativcu i mom prijatelju Anesu Hrustanoviću, kao i nejgovom saigraču iz Mladosti Dženisu Merdiću”, rekao nam je Eldar te istakao da mu je želja intervju s Edinom Džekom:

“Za sada neostvarena želja mi je intervju s Edinom Džekom. No, tu veliku ulogu igra njegov PR i uzoran kolega Jasmin Ligata, pa nadam se da će naći vremena za mene, haha.”

Za kraj dodajmo da je Eldar Ganibegović do sada radio i sa Sinanom Sinanovićem, uglednim sportskim novinarom, kojem, kako kaže, također mnogo duguje, a njegove tekstove objavljivali su, između ostalih, “Dnevni avaz” i “Oslobođenje”.

Eldar trenutno sa kolegom O.K. iz Norveške i Robertom Prosinečkim radi na dovođenju jednog 18-godišnjeg veznjaka pod zastavu BiH, čije ime nam nije smio otkriti.

Također, uskoro će ozvaničiti PR saradnju s Aleksandrom Vukotićem, defanzivcem belgijskog Beverena, nakon što je sarađivao s još jednim bivšim fudbalerom Krupe, Elvirom Koljićem.

Kakanjinfo.com