Kakanjci imaju kompleks od tri terena za kojim žude mnogi bh. klubovi

Fudbaleri Mladosti sutra će na stadionu u Doboj kod Kaknja u okviru 26. kola dočekati tim Tuzla Citya. To će svakako biti prilika za izabranike Nemanje Miljanovića da nastave s dobrim partijama u proljetnom dijelu, te da se dodatno odmaknu od opasne zone.

Mladost je klub koji nije u rangu naših najjačih klubova, ali ono što ovaj klub ima sigurno se ne može pohvaliti svaki klub. Kompleks koji čine glavni teren s tribinama, pomoćni teren, te jedan manji teren s umjetnom travom svakako je rijetkost da ima neko od klubova.

Prigradsko naselje Doboj svakako je u proteklih šest godina postalo veoma popularno zbog igara Mladosti, kojima iz godine u godinu predviđaju ispadanje iz lige, a ovaj klub već polako postaje stabilni član Premijer lige, koji ove sezone ima i najmlađi sastav, te je klub koji najviše pažnju daje mladim igračima.

Zasluga je to svakako i Općine Kakanj, koja podržava ovaj klub, jedini u Zeničko-dobojskom kantonu koji se takmiči u najvišem rangu takmičenja.

Nema sumnje da se u narednom periodu očekuje da stadion Mladosti konačno dobije i reflektore, te da se zaokruži jedna sjajna slika ovog kompleksa, za kojeg bi mnogi klubovi dali enormne sume novca da posjeduju takvo nešto.

Glavni teren Mladosti redovno se održava, a danas smo zabilježili i nekoliko slika ovog kompleksa, gdje se vidi da je teren u sjajnom stanju pred sutrašnju utakmicu.

sportsport