Kakanjinfo saznaje: Humanitarnu akciju na Tuningu za Sukija inicirali otac i sin Šemić

13690595_10209077858121137_2754751494669806143_n

Prije nekoliko dana vrijedni momci iz AMK iz našeg Kaknja organizovali su prvi skup ljubitelja automobila. Naime, ovaj ogroman skup pred masom posjetilaca održan je u blizini Željezničke stanice u Kaknju u popodnevnim satima.

Kako i vremenske prilike, mnogi su bili skeptični kada je u pitanju ovaj skup a organizatori su bili uskraćeni sa resursima a prijetilo je i kišovito vrijeme.

Međutim desio se jako veliki odziv učesnika koji su na ovu lokaciju pristizali mnogo gradova BiH kao i država dijaspore: Njemačke, Srbije, Švicarske, Švedske, Belgije i drugih.

Posjetitelji su mogli su uživati u izložbi skupocjenih i tuniranih automobila a potom i u takmičenju u povlačenju konopca i tuning takmičenju u više kategorija.

Međutim, naš portal su zainteresovali detalji sa tuninga koji se tiču humanitarnog rada a koji često ostane neopažen, a trebao bi da se spominje i da se drugi podstiču na isti.

Naime, treba spomenuti humanitarnu akciju koja je upriličena za porodicu Delić, nama poznatog Sukija, vrijednog čovjeka, porodičnog, radinog.

Naime, u potpuno drugi plan je potisnut tuning kada je mikrofon uzeo Billy Agić, najpoznatiji vloger u BiH.

Tom prilikom je pozvao sve prisutne da se približe improvizvanoj “bini” i započeo priču o jednoj kakanjskoj porodici koja živi u veoma teškim uslovima, te na poseban način kako samo on to zna i umije pozvao sve prisutne da doniraju novac. Akcija je uspjela, za porodicu Delić skupljeno je 1420 KM, što je za svaku pohvalu!

Halim Šemić & Billy Agić 

Ovom prilikom želimo spomenuti da su među glavnim akteri i inicijatorima ove akcije bili otac i sin Halim i Almin Šemić, koji su česti pIMG_20160717_111957osjetioci akcija, aktivisti i korisni društveno politički radnici. Mada uvijek skroman Halim Šemić, radnik Termoelektrane Kakanj nije htio puno komentarisati, nego je na našu incijativu samo dodao:

“Meni nije toliko bitno da se eksponiram u javnost, čest sam gost ovakvih događaja, Suki je naš kakanjac kojeg treba pomoć i mi trebamo svi jedni drugima pomagati koliko možemo.

Ovo je bila idealna prilika a i sin mi je među organizatorima tako da sam iskoristio priliku da pomognem.

Halal bilo i treba više ovakvih akcija za ljude sličnog slabog imovinskog stanja, u našoj Općini, toliko i sretno”, završio Šemić.

Porodica Delić je za Kakanjinfo potvrdila sve navode te istakla da se želi zahvaliti svim učesnicima.

 

 

Almin Šemić (lijevo)

Ispred  AMK Kakanj za Kakanjinfo govorio je Almin Šemić, sin Halima Šemića: “Na ovaj skup smo pozvali mnogo učesnika, koji su nam pružili podršku kao što ste mogli i vidjeti. U sklopu ovog skupa smo pokrenuli i jednu humanitarnu akciju kako bi pomogli jednu porodicu iz Kaknja. Zahvaljujem se svima koji su učestovali u ovom eventu, nadamo se da ćemo i narednih godina ovo organizovati te imati više posjetioca i pomagati porodice. Neki od sponzora koji su pomogli organizaciju su Trgošped Kakanj, Vatrgoasna jedinica Kakanj, Tvornica Cementa Kakanj, TE Kakanj, PU Kakanj, i Auto servis EDIX. 

Za kakanjske medije je također govorio i učesnik i humanista koji je nesumnjivo privukao najviše pažnje, Billy Agić: “Prvi susret ljubitelja automobila u Kaknju po mom je prošlo ekstra dobro. Bilo je malih problema zbog vremena, ali uspjelo se napraviti nešto pozitivno u svemu ovome, ne ovo što vidite, veliki broj auta koji su bačeni u drugi plan. Danas je bilo prvobitno da se pomogne jednoj porodici koja živi u jako teškim uslovima, otac i majka sa dvoje djece koji žive u jako teškim uslovima. Ponovo sam uradio apel, raja se malo nasmijala a uz to smo skupili i novce. Mislim da će ovaj tuning show zaživjeti  jako lijepa organizacija momaka koji su još uvijek mladi početnici, sve pohvale za ovaj event. Nadam se da će se u dogledno vrijeme napraviti još jedan ovakav isti u toku ove godine te da napravimo korak dalje, dva apela u jednom eventu i da pokažemo policiji i svim drugim ljudima da ljubitelji automobila nisu samo  buntovnici koji sjedaju za volan škripe i divljaju, ovo je način života, ne za sve koji su prisutni, ali za većinu jeste . Oni jedva sklapaju kraj sa krajem ali oni to vole. Danas se ponovo pokazalo da su obični ljudi humaniji od onih kojih imaju. Zahvaljujem se svim ljudima koji su došli ovdje i učestovali u humanitarnoj akciji. Vidimo se opet uskoro.

Hamid Hadžić/Kakanjinfo