Kakanjka Belma Delibašić-Ljubović na Nivea BH Fashion Week-u predstavlja kolekciju ‘Odvažna žena’

Uskoro počinje 43. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, koji se održava u organiciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i u izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt International, koja ima svoja predstavništva u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Podgorici i Beču.

Modne revije će se održavati na dvije različite lokacije. Kongresna dvorana Hotela Holiday Sarajevo će ugostiti posjetioce 18.11. i 19.11. sa početkom u 19h i 20h.

Alta Shopping Centar Sarajevo će biti mjesto modnog događanja 20.11.2019. sa početkom u 19h.

Prvo veče 18.11., jedna od onih koja će nam predstaviti svoju kolekciju je i Belma Delibašić iz Kaknja. Kolekcija jesen/zima 2019/2020 god. pod nazivom “Odvažna žena” rađena je po inspiraciji mnogih snažnih i sigurnih žena.


Kolekciju čine odjevni predmeti kao haljine dnevne i svečane, bunde, kaputi , mantili, sakoi, hlače I suknje.

Poseban dizajn i izradu radila je samostalno a adut su joj kvalitetni materijali i tehnike izrade. Ovisno od kreacije zastupljeni su krzno, vuna, kašmir, brokat, svila, štofovi u atraktivnom tkanju.
Ima dugogodišnje iskustvo, preko trideset godina i rad sa vrhunskim modnim kućama, od toga bih izdvojili šest godina rada za “Armani” liniju u BiH.

Za estetsku pripremu modela biće zaduženi Frizerski salon “Mexx” I make up artist Nihada Dokso, kao i Emrah Skeleđija – Beauty studio u suradnji sa flormar SCC Sarajevo.

Isto veče, 18.11. će se predstaviti renomirani modni dizajneri Emina Husedžinović Ibrahimović, Mateyaneira, Anesa Cvetkov, Diana Fashion I Istok Bratić.

Bogati modni program će zasigurno ostaviti bez daha, a nakon toga sve goste očekuje after party uz bogata pića koje će obezbjediti oficijelni partneri: Stock BH d.o.o. Sarajevo će nam obezbjediti prigodne koktele I kvalitetna pića Stock 84 Riserva, Stock 84 XO, Amundsen Vodka, Greenall’s gin te “Fashion Vodka” koju potpisuje Michel Adam, “Hercego” obezbjeđuje kvalitetna vina Vinarije Čitluk, Hercegovinavino će zvanice počastiti novim Wine Cocktails I tu je oficijelna voda Leda.