Kakanjka Martina Jozinović na Grandu: Živim u Beču al Bosanka sam od glave do pete

Već četiri godine sam u Beču, ali odrasla sam u Bosni, u Kaknju, tamo žive moji roditelji

Martina Jozinović (24) iz Kaknja, koja već četiri godine živi u Beču, raspametila je sinoć i žiri i publiku u “Zvezdama Granda”.

Martina je od žirija dobila osmicu, a najveće iznenađenje bio je Saša Popović, koji je prvi put ustao nekoj kandidatkinji.

Studira nutricionizam

– Sinoć sam imala veću tremu nego na dan snimanja. Toliko je bilo komentara, komplimenata… Bez ljudi koji me podržavaju ne bih mogla proći niti se uopće prijaviti – rekla je Martina za “Avaz”.

Nakon sinoćnjeg uspjeha Martini nije daleko ni razmišljanje o pobjedi.

– Kako sam takmičarskog duha, mislim da bih mogla stići do finala, ali u isto vrijeme želim ostati skromna, da budem zadovoljna bilo kojim rezultatom. Mislim da sam pokazala svoj kvalitet i talent – kaže nam ova 24-godišnjakinja.

U Beču studira nutricionizam, a u slobodno vrijeme bavi se pjevanjem.

– Odrasla sam u Bosni, u Kaknju. Tamo žive moji roditelji. Oni su divni, bolje roditelje ne bih mogla poželjeti. Stvarno me podržavaju, ponosni su na mene. Čitav Kakanj je uz mene i zaista sam ponosna na to – govori nam Martina veoma emotivno.

Sestra Marija

Kaže nam, ako bi pobijedila, pobjednički koncert bio bi u Kaknju.

– Naravno, a gdje bi drugi bio? Ako Boga da, Gile je prije deset godina pravio svoj koncert, pa možda sada bude moj – govori nam Martina.

Muzički talent naslijedila je od oca.

– Cijela njegova porodica je muzikalna. Moja sestra Marija pjeva, ali pod tušem. Ona baš lijepo pjeva, moj tata je uvijek prije govorio da ona bolje pjeva od mene. Ja sam bila ljubomorna i onda sam se trudila da više vježbam, pa sam je malo prešla – govori Martina te poručuje kako je ona Bosanka od glave do pete.

avaz