Kakanjske ljepotice u magičnoj noći mladosti, mode, glamura

Fashion iz Zenice još jednom je pokazao da imaju vrhunski tim za realizaciju velikih modnih evenata širom Bosne i Hercegovine.

U prepunom restoranu Real Centra u Kaknju prije nekoliko dana održana je modna revija dizajnerice Belme Ljubović – Delibašić, malih manekena Fashion akademije te peto predtakmičenje za Fotomodela BiH za općinu Kakanj.

Publika je uistinu uživala u ovom modnom eventu, a na samom kraju su gromoglasnim aplauzom i sa velikim oduševljenjem pozdravili i proglašenje pobjednice.

Prekrasne mlade dame iz Kaknja na sceni su se pojavile tri puta, u sportskom poslovnom i elegantnom izdanju.

Samoj finalnoj večeri predhodile su trodnevne pripreme, gdje su djevojke kroz radionice uspjele savladati sve potrebno da zablistaju na sceni.

Cilj projekta Fotomodel BiH je osnaživanje i brendiranje mladih djevojka, te podrška za incijativu u lokalnoj zajednici, umrežavanje te formiranje grupe koja može biti podrška svim javnim eventima i aktivnostima u lokalnim zajednicama u kojoj djeluje.

Pokrovitelji eventa su bili Real Centar, cvjećara Orhideja, zlatarna Filigran, frizerski studio Crni, butik Mekato.

Za predivan stajlig Selme Maličbegović, direktorice projekta koja je bila i u ulozi moderatorice na eventum bili su zaduženi dizajneri Belma Ljubović- Delibašić, Diaz Kova a za šminku i frizuru Adisa Ahmetović.

Medijski pokrovittelji su portali Kakanj-X.com i Kakanj Info.

Na samom kraju spektakularnim proglašenjem publika je saznala kojih pet djevojka će predstavljati općinu Kakanj na izboru za Fotomodela Federacije BiH.

Odlukom fanova projekta na oficijelnoj Facebook stranici za najbolju je proglašena Samra Kikić,

Top modelom Fashion akademije proglašena je Altana Zahirović, druga pratilja je Azra Turudić, prvom pratiljom proglašena je Ema Kokošija, dok je najbolja to jest Top fotomodel Općine Kakanj Mubina Husika.

Djevojke se sada aktivno pripremaju za narednu fazu, planiraju izradu fotografija za Book-ove , pripreme u teretani te ostale aktivnosti kako bi zablistale na federalnom takmičenju.