Kakanjski dani počinju danas defileom i Međunarodni dječiji festival folklora iz 9 zemalja

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani“ je centralni ljetni događaj u našem gradu kojim želimo ljeto učiniti lijepim, zanimljivim i nesvakidašnjim. Ove godine će u gotovo svim segmentima manifestacije biti angažirani domaći kakanjski izvođači i učesnici. Istovremeno će biti pokazana i naša otvorenost i gostoprimstvo pozivanjem i angažiranjem izvođača, sportista, umjetnika i gostiju iz drugih gradova čime šaljemo poruku da smo otvoreni grad koji pruža ruku prijateljstva i saradnje.

Prvog dana Kakanjskih dana planiran je tradicionalni defile u kojem učešće uzimaju učesnici Međunarodnog dječijeg festivala folklora. Oko 400 učesnika iz Španije, Turske, Bugarske, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Grčke, Rusije i BiH će u narodnim nošnjama zemalja iz kojih dolaze i sa zastavama svojih zemalja učestvovati na tradicionalnom defileu KD 2018.

Svečani defile kroz gradsku jezgru tradicionalno predvode privrednici, kakanjski sportisti, viječnici, NVO, predstavnici Javnih ustanova i preduzeća,  te članovi KUD-ova…

Kulturno-umjetnička društva iz Kaknja koja učestvuju u defileu a zatim i na smotri su KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj, Ansambl narodnih igara “Kakanj” Kakanj i KUD „Kraljica Katarina“ Kraljeva Sutjeska.

Datum: Subota, 28.07.2018.godine

Satnica: 18:30h okupljanje učesnika, 19:00h svečani defile, 19:30h svečano otvaranje manifestacije, 20:00 koncert

Mjesto: Okupljanje kod Sahat kule do Main Stage-a.

Svečano ozračje će upotpuniti smotra folkora,  vatromet, kao i simbolično puštanje golubova na slobodu.

Svi su pozvani! Dobrodošli!