Kakanjski Dom zdravlja apeluje na sugrađane da nose maske, izbjegavaju okupljanja i drže distancu

Operativni tim JU „Dom zdravlja sa stacionarom“ Kakanj u vezi novog korona virusa (COVID-19) obavještava javnost da je tokom posljednjih nekoliko dana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u vezi COVID-19 sa povećanjem broja oboljelih od COVID-19.

Apelujemo i molimo sve sugrađane da se pridržavanju sljedećih preventivnih protivepidemijskih mjera koje mogu pomoći u sprečavanju širenja ove zarazne bolesti: nositi masku u zatvorenim prostorima, izbjegavati bespotrebna okupljanja, obraćati pažnju na fizičku distancu u kontaktu s ljudima, prati i dezinfikovati ruke, te često provjetravati prostorije u kojima se boravi.

Ponovno pozivamo stanovništvo da se vakciniše protiv COVID-19, kako bi se izbjegli teži oblici obolijevanja od COVID-19 i povećan broj hospitalizacija. Sve informacije u vezi vakcinisanja protiv COVID-19 mogu se dobiti u Higijenskoepidemiološkoj službi JU „Dom zdravlja sa stacionarom“ na brojeve telefona: 032/460-964 i 032/465-989.


Upozoravamo sve pacijente da u JU „Dom zdravlja sa stacionarom“ Kakanj OBAVEZNO moraju imati zaštitnu masku koja mora prekrivati nos i usta. Ovo je način da svako čuva sopstveno zdravlje i zdravlje drugih ljudi, te da očuvamo funkcionalnost zdravstvenog sistema.