Kakanjski odbojkaši u sjajnoj formi

Kakanjski odbojkaši su regularni dio sezone završili na visokom četvrtom mjestu i u sjajnoj formi i samo jednim porazom u 2021.godini i to od vodeće Mladosti, očekuju četvrtfinalni duel sa kalesijskom Bosnom u kome imaju prednost domaćeg terena, na kome su ih u regulanom djelu sezone sa pobjedom od 3:0 u trećem setu ostavili na samo osam osvojenih poena.

Nakon odlaska nekoliko standardnih prvotimaca i igrača iz startne postave odbojkaški klub Kakanj se susreo sa mnogo problema u ionako problematičnoj i teškoj “Korona” sezoni.

Ekipa je poprilično kasno okupljena i ušla je u trenažni proces gotovo pred kraj prvog dijela sezone nakon niza nedaća i mnogo “prosutih” bodova, a na večini gostovanja su igrali praktično bez izmjene. Ovi momci su uspjeli da poslože svoje redove i ovaj “kraljevski” klub vrate na pobjednički kolosjek od sedam pobjeda u poslijednjih osam utakmica.

Nakon odbojkaške poslastice u pretposlijednjem kolu regularnog dijela sezone protiv brčanske Mladosti koju su priuštili gledaocima kraj malih ekrana u direktnom TV prenosu i možda najljepšoj ovosezonskoj utakmici Premijer lige, odbojkaši Kaknja su se kao šlag na tortu u poslijednjem kolu prošetali kroz Skenderiju pobjedivši ekipu Bosne sa 3:0 koju sticajem okolnosti čini većina seniorskih reprezentativaca na čelu sa doktorom odbojke, selektorom Mahmutovićem.

U play off-u, ukoliko ovi momci nastave sa dobrom igrom, u najmanju ruku očekujemo da ćemo u polufinalu gledati još jedan sjajan dvomeč sa šampionskom ekipom iz Brčkog.

Kakanjinfo