Kaznili ga sa 190 dolara jer je šetao zmije bez povoca!?

Amerikanac Džeri Kimbal iz grada Su Folsa u Južnoj Dakoti kažnjen je sa 190 dolara zato što zmije koje je šetao nije držao na povocu.

“Ljudi imaju strah od zmija, ali ja želim da promijenim to i to je moja misija” izjavio je Kimbal za američku televiziju KDLT.

Džeri Kimbal ponosni je vlasnik devet zmija, a nekoliko njih je odlučio da prošeta u parku u Su Folsu prošlog vikenda.

Na njegovu nesreću, naišao je na redara Službe za kontrolu životinja koji nije dijelio njegov stav o slobodnijoj šetnji egzotičnih životinja javnim površinama.

“Rekao mi je da moraju da budu vezane na povocu ili na neki drugi način obezbjeđene. Odogovorio sam mu da ne prave povoce za njih”, izjavio Kimbal veliki ljubitelj gmizavaca za lokalne medije.

Redar mu je napisao kaznu jer je pustio dva pitona u park, što se podrazumijeva kao ugrožavanje javne bezbjednosti i zdravlja.

“Kao vlasnik kućnog ljubimca ne možete, primjera radi, da izvedete psa u park i pustite ga da neobezbjeđeno trči. Isti standard se odnosi i na druge životinje. Ako je zmija u pitanju, morate nekako da je obezbjedite ili stavite u neku nosilicu ili kavez”, rekla je Džuli Dedžong, supervizorka Službe za kontrolu životinja.