Kažu “skandal”, ma to je kod nas normala: Menadžer fudbaleru “kupio” mjesto među Zmajevima, prethodno dao kaparu?

Donedavni reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman Evertona Asmir Begović u objavi na svom Twitteru profilu kriminalcima je nazvao predsjednika FSBiH Vicu Zeljkovića, ali i Zvjezdana Misimovića, Ivayla Peteva, kao i grupu menadžera.

Selektor Zmajeva nakon prijateljske utakmice sa Kuvajtom, a ni tokom press konferencije pred duel sa Kazahstanom nije želio kometarisati Begovićevo pisanje na Twitteru.

Ipak u problem bi mogli dospjeti jer se jedan fudbalski menadžer pohvalio kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što se navodi u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

U posjed dijela “konverzacije”, koji će očito rezultirati novim skandalom u domaćem fudbalu, došao je N1.

– Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao – piše u dijelu prepiske.

– Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji “kupio” svoje mjesto u nacionalnoj selekciji – piše N1.