KD 2017 – Rekordan broj posjetioca drugog dana Kakanjske manifestacije, mališani uživali uz ODDBOSE

Danas je drugi dan kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani, a najviše su dobili mališani koji su se zabavljali danas uz ODDBOSE dok je Josip Pejaković uveče svojom monodramom oborio rekord posjete u Parku Doma kulture.

Monodrama “Bh stend-drp tragedy”, novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca Josipa Pejakovića, odigrana je u utorak 01.08.2017. godine u ugodnom ambijentu Parka Doma kulture.

Večeras je oboren rekord posjećenosti u Parku Doma kulture i ovom prilikom se zahvaljujemo našoj vjernoj publici te vas pozivamo da pratite i preostale aktivnosti za vrijeme Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”.

Predstava je ozbiljna, ima stvaralački život, iz nje se može vidjeti dio historije Bosne, kroz kritički ostvrt i komparaciju s periodom osmanske i austrougarske vladavine, kao i vremenom komunizma i današnje BiH.

– Smatrao sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne s vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije – naglasio je Pejaković.

Predstavom je ukazano na tešku situaciju u BiH.

Monodrama “Bh stend-drp tragedy” odigrana je Kaknju u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”!