Kod osnovne škole “15.april” u Doboju (Kakanj) pronađene ručne bombe, ranije djeca uočavala i metke

Kako saznaje naš portal, danas je u ulici 29. novembar ispred OŠ “15. april”, u Doboju pronađeno više ručnih bombi. Naime, prema riječima i navodima lokalnog stanovnika primjećena je odbačena vreća sa neeksplodiranim ubojitim sredstvima koja je zabrinula građane.

Prema njegovim riječima na lice mjesta odmah su pristigli pripadnici FUCZ-a iz Sektora za organizaciju deminiranja i uništavanja eksplozivnih sredstava te u saradnji sa policijskim timom uklonili nesavjesno odloženi otpad, više ručnih bombi.

Nakon same akcije uklanjanja zbog čega su mogli biti ugroženi životi i zdravlje djece koja su se igrala na školskom igralištu, dobili smo informaciju i da su u posljednje vrijeme oko škole uočeni i metci te jedan pištolj koje nosaju poznata lica vjerovatno i policiji a koja dolaze na igralište a sve se može provjeriti na kamerama, kažu mještani.

Kako sazanjemo jedna kamera od PS Kakanj direktno gleda prema školi a jedna je školska koja snima parking ali i igralište koje bi mogle brzo i efikasno da otkriju same počinioce.

Kakanjinfo.com