KOLAPS SAOBRAĆAJA OD Kaknja do Zenice, kilometarske kolone – Odroni zemlje zaustavili saobraćaj

Usljed jakog nevremena koje je danas pogodilo područje Kaknja i Zenice stvoreni su odroni zemlje koji su doveli do obustave saobraćaja na autoputu A1.

Foto: Nermin Đokić

Kako su za Avaz.ba potvrdili iz Operativnog centra MUP-a ZDK odroni zemlje pred tunelom 1. mart su stvorili velike gužve i kilometarske kolone na autoputu.

– Trenutno se koriste regionalne ceste na ovoj relaciji. Autoput još uvijek nije u funkciji, odnosno radovi i vrši se čišćenje zemlje. Stvorene su kilometarske kolone u oba smjera na autoputu Kakanj-Zenica – rekli su nam iz MUP-a ZDK .

Iz Općine Kakanj su kazali kako je strašno nevrijeme pogodilo mjesta u okolini Kaknja i to Bilješevo, Lučane i Modrinje.

“Vatrogasne ekipe su na terenu, pomažu mještanima i pumpama ispumpavaju vodu iz poplavljenim kuća. Tri automobila voda ne doslovno nosila, a jedna osoba, koja je bila u vozilu, zadobila je lakše povrede”, kazali su iz Općine Kakanj.

U nanosima su oštećena tri vozila, uništeni putevi u Gornjim Lučankma, a autoput A1 zbog nanosa je i potpunosti blokiran. Velike gužve su zabilježene i na regionalnom putu Kakanj – Zenica.