Koliko je Rudar potonuo? Problemi igre ali i finansijske prirode! Šta se dešava?

U derbiju 19. kola m-tel Prve lige Federacije Zeleno-crni su poraženi od vodeće ekipe Posušja i nastavili seriju poraza. I dalje su ostali bez datog gola i osvojenog proljetnog boda

Bećir Mehanović je rekao da ih prati peh a četvrtu utakmicu primaju golove iz našeg bloka

Nakon tri uzastopna poraza od objektivno slabijih protivnika, očekivalo se da će izabranici trenera Mehanovića biti više motivirani i pružiti jači otpor vodećoj momčadi Posušja. Nažalost, pali su na popravnom ispitu i pretrpjeli četvrti uzastopni poraz. Da se Zeleno-crni nalaze u velikoj krizi pokazao je i ovaj meč. Istina, Posušaci su imali i sreće jer su oba gola postigli iz blokova, Gačana kod prvog i Goralije kod drugog pogotka, što neumanjuje njihov trijumf, koji je, mora se priznati, potpuno zaslužen.

– Prati nas peh jer smo oba gola primili od našeg bloka i to već četvrtu utakmicu. Nešto se mora mijenjati jer nas ne ide. Kvalitetna ekipa Posušja zna igrati na rezultat, znalački su se branili , iz kontri iskoristili naše pogreške i na kraju zasluženo pobijedili, rekao je trener Rudara Bećir Mehanović, u izjavi za TV Arena.

Rudar – Posušje 0:2

Iako su uvršteni u redovan budžet – Molba FK „Rudar“ Kakanj za dodatnu finansijsku pomoć je prije nekoliko dana proslijeđena Službi za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike na razmatranje i postupanje, te se traži da se Služba očituje do sjednice Općinskog vijeća, odnosno predloži modalitet za pružanje tražene pomoći.

MOLBA OPĆINI KAKANJ ZA DODATNO FINANSIRANJE

Kakanjinfo