Komisija Federalnog ministarstva okoliša i turizma zadovoljna realizacijom projekta “Eko kućica” u Kaknju – Data puna podrška radu Savezu „KAP“.

Krajem prošle godine, Udruženju poljoprivrednih proizvođača „Oranica“ koje je članica Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača „KAP“ Kakanj je odobren projekat od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a kao rezultat toga nabavljeno je 5 drvenih „Eko kućica“ koje su postavljenje u Općini Kakanj, a koje za cilj imaju pokretanje/širenje turizma u vidu plasiranja proizvoda domaćih/lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Naime, danas je u Kaknju, komisija ispred Federalnog ministarstva okoliša i turizma izvršila monitoring za navedeni projekat a kojom prilikom je konstatovano zadovoljstvo po pitanju realizacije istog te data puna podrška radu Savezu „KAP“.

Prema informacijama iz Udruženja a do kojih he došao naš portal u razgovoru je konstatovano da je i segment poljoprivrede usko povezan sa turizmom i zaštitom okoline čije zakone poštuju naši poljoprivredni proizvođači.

KAKANJINFO.COM