KONKURSI ZA DRŽAVNI POSAO NA DOHVAT RUKE: “PREKO ŠTELE” TRAŽE SE SAVJETNICI, REFERENTI, POMOĆNICI

San snova svakog nezaposlenog u Bosni i Hercegovini svakako je posao u državnoj/javnoj instituciji.

Po mišljenju mnogih građana BiH državni posao znači sigurnost, dobru plaću, neradne vikende i blagdane, te duže godišnje odmore. Mnogi smatraju kako državni posao znači i dobar kreditni rejting, te veće doprinose za mirovinsko.

Na stranicama Službi za zapošljavanje moguće je pronaći više javnih natječaja za zapošljavanje u državnim institucijama. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH traži Šefa odsjeka za polјoprivredni informacijski sustav i analizu politika. Traži se viša stručna sprema, a mjesto rada je u Sarajevu.

Pripadajuća osnovna neto plaća iznosi 1545,99 KM. Isto Ministarstvo također traži stručnog savjetnika za nabavke za pripadajuću osnovnu neto plaću od 1.298,64 KM. Mjesto rada je također Sarajevu, te je također potrebna visoka stručna sprema. Poznata i plaća Ovo Ministarstvo također traži i stručnog savjetnika za politiku stranih ulaganja, stručnog suradnik za materijalno-financijske poslove, stručnog suradnik za odnose s javnošću, te stručnog suradnika za slobodne zone.

Neto plaće za ove pozicije se kreću od 998,95 do 1298,64 KM. Porezna uprava Federacije BiH također traži djelatnika i to višeg samostalnog referenta za tekuće održavanje. Uvjeti za vršenje posla: VŠS – prvi stupanj pravnog ili ekonomskog fakulteta, viša upravna škola ili viša ekonomsko-komercijalna škola, najmanje jedna godina radnog staža i položen stručni ispit. Neto plaća za višeg samostalnog referenta za tekuće održavanje iznosi 1.076,84 KM.

Mjesto rada je također u Sarajevu.

Regulatorna komisija za energiju u FBiH – FERK traži pravnog stručnjaka za zaštitu kupaca na energetskom tržištu. Mjesto rada je u Mostaru. Vlada FiH traži višeg stručnog suradnika za online komunikaciju, te stručnog suradnik za online komunikaciju. Pripadajuća osnovna neto plaća za prvu poziciju je 1.287,00 KM, dok je za drugu poziciju 1.221,00 KM.

Potraga za pripravnicima

Agencija za javne nabavke BiH traži kurira-vozača u uredu direktora u Agenciji. Izabrani kandidati bi trebao vršiti distribuciju pošte, obavljati poslove vozača u Agenciji, voditi arhivu akata Agencije i brine se za blagovremenu dostavu pošte u Agenciji i van.

Radni odnos se zasniva na neodređeno, a mjesto rada je Sarajevo. Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja traži stručnog savjetnika, točnije forenzičkog analitičara kompjuterskih sustava.

Mjesto rada je Istočno Sarajevo, a osnovna neto plaća iznosi 1298,64 KM. Agencija za statistiku BiH traži dva pripravnika iz IT sektora i telekomunikacija. Mjesto rada je Sarajevo. Općinski sud u Čapljini traži vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Poslovi u Mostaru

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru traži četiri djelatnika na određeno i neodređeno vrijeme. Raspisali su natječaj za pravnog suradnika, stručnog savjetnika, stručnog suradnika- istražitelja i višeg referenta – daktilografa. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija traži tri djelatnika u Mostaru.

Traže stručnog suradnika za dokumentiranje i suradnju, stručnog suradnika za analitičke poslove praćenja razvoja elektronskih i komunikacijskih usluga, te stručnog suradnika za kampanje na unapređenju sigurnosti prometa. Pripadajuća osnovna neto plaća za ove pozicije je ista i ona iznosi 1.221,00 KM.

Pomoćnici inspektora Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije traži referenta zdravstvenog osiguranja, zatim samostalnog stručnog suradnik za poslove Upravnog vijeća, te stručnog suradnik za prava iz zdravstvenog osiguranja.

Mjesto rada je u Konjicu. Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je javni poziv za angažiranje dvije osobe za obavljanje stručno-tehničkih poslova i podrške u radu federalnih inspektora kod provođenja propisa iz oblasti zaštite okoliša u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove. Prevedeno traže dva pomoćnika inspektora u Sarajevu.

Komisija za koncesije BiH traži tajnika Komisije i višeg stručnog suradnik za financijsko-računovodstvene poslove. Pripadajuća osnovna neto plaća tajniku iznosi 2.140,16 KM, a višem suradniku 1.117,87 KM.

Mjesto rada je u Banja Luci. Potrebni i matičari U Prozor-Rami se traži matičar. Za višeg referenta za poslove i zadaće matičnog ureda potrebna je srednja stručna sprema, a radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme.