“Kraljev fest 2016”: Prvi dan u duhu rock'n'rolla

park doma kulture

U petak, 26.08.2016. godine, počeo je “Kraljev fest 2016”. Nakon dnevnih aktivnosti i početka iscrtavanja 3D crteža u Parku Doma kulture u 18:00 sati je otvorena izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Izloženi radovi su privatni rad Edina Šahinovića i Anika Smajića, te njihovi svakodnevni radovi sa Akademije.

Od 19:00 sati u Parku Doma kulture odigrana je predstava “Bosanska kraljica”. Autorica predstave je Marica Petrović, a ista je rađena u saradnji Teatra kabare Tuzla s Maticom hrvatske Tuzla i Studentskom scenom pri Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli.

Alter Val Band vesna tomičić

U večernjim terminima počeo je muzički dio programa. Prvi je nastupao Southern Wind, a nakon njih publika je još jednom imala priliku uživati u izvedbama Alter Val Banda. Pred domaćom publikom nastupili su: Vesna Veca Tomičić, Faris Frljak, Smiljan Tomić, Boris Batljan, Perica Ramljak, Tony Ramljak i Benjamin Drijenčić.

irina kapetanović irina kapetanović

Vrhunac večeri je svakako bio nastup Irine Kapetanović. Nizali su se hitovi. Publika uživala. Za portal Kakanj info najbolji ženski rock vokal u BiH kaže kako bi rado voljela da ima čarobni štapić i promijeni stanje u kom se nalazi muzika kojom se ona bavi. Dobra stvar je što postoje brojni festivali, kakav je i Kraljev fest, koji pružaju priliku mladima da se pokažu. U petnaestogodišnjoj karijeri Irina je u Kakanju nastupala više puta. Davnih nastupa se i ne sjeća baš najbolje, a posebne uspomene je vežu za posljednji nastup u Jenny'a Art House. Kaže da je uživala u atmosferi, kao i da uživa ponovo na sceni nakon pauze.

(Alma S./ kakanjinfo.com)