Krivična djela: U Visokom pronađen zasad indijske konoplje

 

 

 

droga u visokom

pu-visoko-660x330

Profesionalnim pristupom i operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske stanice Visoko pronašli su na lokalitetu Arnautovičkog polja, u mjestu Ozrakovići kod Visokog, zasad indijske konoplje.

Kriminalistički istražitelji Policijske stanice Visoko izvršili su obilazak navedenog lokaliteta i tom prilikom je pronađen zasad od deset stabljika indijske konoplje dužine od 60 do 140 cm.

O navedenom slučaju je odmah upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio službenike Policijske stanice Visoko za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih istražnih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Spomenute stabljike su izuzete sa mjesta na kojem su pronađene i dostavit će se Odsjeku za kriminalističku tehniku MUP-a ZDK gdje će biti predmet potrebnih vještačenja.

Službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju prikupljanje operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja osoba koje su izvršile zasad navedenih stabljika i time počinile krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a ZDK.