Ledeno kraljevstvo: U Kuvajtu otvoren kafić od leda!

- Kafić u kojem je sve napravljeno od leda, smješten je u poznatom Al Tijaria tornju visokom 218.2 metara, četvrtoj najvećoj poslovnoj zgradi Kuvajta, glavnog grada istoimene države ( Jaber Abdulkhaleg - Anadolu Agency )

Kada posjetite Kuvajt, jedna od novih atrakcija koje biste mogli vidjeti jeste kafić napravljen od leda. Naziva se ”Minus 11 Ice Caffe” i jedinstven je po dvije stvari:

Rezultat slika za minus 11 ice caffePrvo, najveći je ”ledeni kafić” na svijetu i jedini je ovakvog tipa u Perzijskom zaljevu, a drugo, ovaj ledeni lokal nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda.

 

Nalazi se u poznatom tornju ”Al Tijarija”, koji je visok 218,2 metra, u četvrtoj poslovnoj zgradi Kuvajta po visini.

U njemu su izgrađene ledene replike kamila, konja, stolica, stolova, ptica, zmajeva i drugih ukrasa, a čaše u kojima se poslužuju napici su takođe od leda. Dok je unutrašnjost “ohlađena” na svega -11 stepeni celzijusa.

 

Rezultat slika za minus 11 ice caffeZa takvo iskustvo posjetioci izdvajaju 50 dolara u šta je uračunato piće po želji, dozvoljeno je fotografisanje i dodirivanje skulptura od leda, ali je posjeta ograničena na 45 minuta.

“Minus 11 Ice Cafe” je postao dosta atraktivan u Kuvajtu, zbog toga što u ovoj zemlji vlada polupustinjska klima.

U ljetnjim mesecima kada zemlju zahvati tropski talas, prosječne temperature kreću se od plus 42 do 48 stepeni, najniža temperatura u Kuvajtu izmjerena je 1964. godine i iznosila je minus šest stepeni.

Jedinstveni izgled u kombinaciji sa svetlosnim efektima čini posjetu kafiću nezaboravnom.

(A.S. / kakanjinfo.com)