Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017”: Raspored utakmica za danas

Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017” (osmina finala) se nastavlja u nedjelju 23.aprila 2017.godine. Prva utakmica između ekipa MZ Zagrađe i MZ Starposle bit će odigrana u 17,00 sati, dok će posljednja utakmica između MZ Bukovlje i MZ Kakanj I Plandište biti odigrana u 21,20 sati.

Donosimo raspored utakmica:

Poslije odigranih utakmica bit će poznati učesnici četvrtine finala – osam najboljih ekipa. Pozivamo građane da prate utakmice. Cijena ulaza iznosi 1 KM.

Obavještavamo učesnike Lige mjesnih zajednica “Kakanj 2017” da je Organizacioni odbor donio odluku da ekipe koje izbore plasman u završnicu ovogodišnje lige (četvrt finale, polufinale i finale) imaju mogućnost dopune spiska sa maksimalno dva igrača, uz slijedeće napomene:

  • Igrači koji se stavljaju na spisak se ne smiju nalaziti ni na jednom prethodnom spisku (da nisu nastupali ni za jednu drugu ekipu);
  • Da nisu registrirani pri NS BiH;
  • Da su mještani mjesne zajednice za koju nastupaju uz obavezan dokaz (CIPS potvrda).

Parovi četvrtine finala odredit će se žrijebanjem u petak 5.5. 2017. godine u kultnom školskom Caffe baru “Europa” koji djeluje u sastavu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, sa početkom u 16,00 sati, kada će se održati i sastanak sa predstavnicima osam najboljih ekipa.

Potvrdu (CIPS) i spisak sa dopunom igrača potrebno je dostaviti najkasnije do početka žrijebanja parova.

Nakon odigranih ukupno 57 utakmica Lige mjesnih zajednica u malom nogometu “Kakanj 2017” donosimo analizu grupne faze takmičenja.

U dosadašnjim odigranim utakmicama postignuta su ukupno 152 pogotka. Najbolji strijelci nakon odigrane grupne faze su: Ermin Gluhić – Starposle sa 5 postignutih pogodaka, Adnan Karzić – Zagrađe sa 4 postignuta pogotka.

Najefikasnija ekipa je MZ Zagrađe  sa 12 postignutih pogodaka i samo jednim primljenim golom iz četiri odigrane utakmice.

Najviše golova je postignuto u okviru grupe H (ukupno 30 pogodaka iz deset odigranih utakmica), a najmanje u okviru grupe B (ukupno 13 pogodaka iz šest odigranih utakmica).

Ekipa sa najmanjim brojem učinjenih prekrašaja prema broju odigranih utakmica je ekipa MZ Veliki Trnovci (7 prekršaja iz tri odigrane utakmice).

Grupa sa najviše učinjenih prekršaja je grupa D (ukupno 107 u deset odigranih utakmica). Najmanje prekršaja zabilježeno je u grupi G (ukupno 37 iz pet odigranih utakmica). Ukupno je dosuđeno 6 crvenih kartona, od čega 4 direktna i 2 druga žuta.

Plasman u slijedeću fazu su izborile ekipe: MZ Zagrađe i MZ Kakanj I Plandište (grupa A), MZ Termoelektrana i MZ Bjelavići (grupa B), MZ Doboj i MZ Bijele Vode (grupa C), MZ Krševac i MZ Modrinje (grupa D), MZ Povezice i MZ Čatići (grupa E), MZ Kraljeva Sutjeska i MZ Podgora (grupa F), MZ Brnjic i MZ Kakanj I (grupa G) i MZ Bukovlje i MZ Starposle (grupa H).