Mandra: U Kaknju se očekuje posjeta od 10 do 15.000 ljudi!

13873062_1124026010995398_548161482352787611_n

Danas su na Press-u predstavljeni porogramski sadržaji ovogodišnjih Kakanjskih dana.

Ovogodišnja Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2016” bit će održana u periodu od 1. do 6.augusta 2016. godine.

Program Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016” će sadržavati  brojne interesantne i atraktivne događaje za sve uzraste i generacije.

Svih šest dana građani Kaknja i gosti našeg grada će moći uživati u koncertima, izložbama, predstavama, promocijama knjiga, sportskim aktivnostima, programima za djecu, radionicama i mnogim drugim kulturno-sportskim aktivnostima.

Nastupat će muzičari koji su se proteklih godinu-dvije dokazali svojim muzičkim talentom i koji su simpatije publike osvojili već sa svojim prvim muzičkim koracima, ali i oni koji već nekoliko godina pjesmom osvajaju srca ljudi.

Ono što posebno izdvajamo iz programa Kulturno-sportske manifestacije jeste angažovanje kakanjskih muzičara i domaćih mladih talenata.

I ove godine akcenat stavljamo na kvalitet sadržaja, raznovrsnost i prilagođenost svim uzrastima i generacijama. Posebna pažnja će biti posvećena i estetskoj dimenziji prostora i ambijenta u kojem će se odvijati događaji, sve sa ciljem da ne bude negativnih efekata i neprimjerenih sadržaja jer nam je želja da ova manifestacija  bude ponos svih građana Kaknja i jedno od prepoznatljivih obilježja ovog grada.

Nastupaju Denial Ahmetović, Amar Jašarspahić Gile, Fatmir Sulejmani, Ibro Bublin, Lapsuz bend.

Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj je između ostalog istakao; “Pozivamo građane da se odazovu na sve sadržaje u danima manifestacije “Kakanjskih dana”.

Svi sadržaji su namijenjeni da dijelom uljepšaju i dane godišnjih odmora svim posjetiocima, dijaspori koja nam dolazi, a sadržaji su koliko možemo primijetiti namijenjeni svim uzrastima.

Mi se nadamo da će nas poslužiti vremenske prilike i da ćemo svi dugo pamtiti jednu ovakvu organizaciju, očekujemo posjetu od 10 do 15.000 ljudi, naglasio je aktuelni načelnik Općine Kakanj.

Hamid Hadžić (Kakanjinfo)