Međunarodni dan djece oboljele od raka okupio kakanjce i kakanjke

Kakanjsko Udruženje OKC Kakanj i Općina Kakanj ove godine upriličili dva dana aktivizma za djecu u okviru Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka

U sklopu godišnjig obilježavanja značajnih datuma na području Općine Kakanj u toku kalendarske godine, Udruženje OKC Kakanj smatra  obaveznim i značajnim datumom 15.februar te je inicijator obilježavanja ovog datuma i dana u Kaknju po prvi put kod nas kao znak solidarnosti i podrške kako za kakanjsku tako i za svu djecu na dan koji se u Svijetu obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

 „Otvori oči, djeca su naši sutrašnji sudci“

Članovi i volonteri Udruženja „Omladinski kulturni centar Kakanj“ danas su zajedno sa neformalnom grupom učenika STŠ Kakanj okupljeni na platou kod kakanjske Pošte okupili da djeluju u okviru kampanje udruženja koju su nazvali „Otvori oči, djeca su naši sutrašnji sudci“

Od ranih jutarnjih sati manifestaciji su se pridružili mladi, učenici kao i mnogobrojni građani. Najmlađi su ostavljali svoje crteže i poruke ispisane na papirićima simbolično u znak podrške. Okupljeni na trgu, dijelili su zlatne vrpce, stikere, i flyere a najmlađi ekipa kreativaca u znak ohrabrenja sa svojim malim sugrađanima lijepili su stikere s porukama na ZID PORUKA koju su izradili volonteri.

Cilj ovog okupljanja je podizanje svijesti o malignim bolestima koje pogađaju djecu i mlade, kao i pružanje podrške djeci i njihovim roditeljima.

PONOSNI SMO NA PODRŠKU I SOLIDARNOST SVIH KAKANJACA! 

ZA AZRU KROZ PROGRAM OKC-a SAKUPLJENO 442,00 KM 

„Kao odgovorni građani i predstavnici djece i mladih na simboličan željeli smo da podržimo ovaj dan i damo na značaju velikoj borbi najmlađih koji predstavljaju bitnu kariku u našem društvu. Tu smo da pozdravimo živote mališana koji su uspjeli da se izbore sa ovom bolešću i podrška roditeljima koji su izgubili svoje male borce. Udruženje OKC Kakanj bavi se promocijom volonterizma i podsticanjem djece i mladih na aktivno uljučivanje u život zajednice. Iskoristili smo ovu priliku da solidarišemo pa smo tako kroz svoj program Udruženja uspjeli da sakupimo doborovoljne priloge za našu sugrađanku Azru Neimarliju u iznosu od 442 KM u sklopu programa za djecu  oboljelu od raka a sredstva smo uručili ekipi Bajramske radosti koji su prikupljali sredstva danas za Azru a nakon završetka našeg programa.Tako da smo ponosni odziv, na sve naše kakanjce i kakanjke na način na koji su podržali našu današnju aktivnost”, izjavio je Hamid Hadžić – predsjednik OKC Kakanj.

"OTVORI OČI – DJECA SU NAŠI SUTRAŠNJI SUDCI" . KAMPANJA PODRŠKE DJECI LIJEČENOJ I OBOLJELOJ OD RAKADanas je 15. februar, Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka, i mi brinemo za vas! KAKANJSKA DJECA ŠALJU JASNU PORUKU I SOLIDARIŠU SA SVOJIM Hrabrim KAKANJCIMA.Vaše srce je isto kao i naše, vaša krv je ista kao i naša, Svi smo mi jedno!Srce za Vas!Moja kosa je i tvoja kosa!Iskušenje za najbolje i najjače ljude, ljude i djecu vrijednu pažnje!Bolest nije kraj! Mi Vam svoju pažnju!Naši mali lavovi!Niste sami!Vi ste naši heroji!Vjerujemo u Vas i naći čemo spas!PRUŽAMO VAM PODRŠKU, LJUBAV I ZAJEDNIČKE SNOVE, JER ….VI STE NAŠI HEROJI!#UDRUŽENJEOKCKAKANJ I #Učenici (II S RAZRED), #Vijećeučenika#StšKemalKapetanovićKakanjVELIKO HVALA UČENICIMA OVE ŠKOLE NA UČEŠĆU!SUTRA SUBOTA – JAVNA KAMPANJA PODRŠKE UZ PODRŠKU OPĆINE KAKANJ I UDRUŽENJA OKC KAKANJ

Posted by Kakanj Info on Friday, February 15, 2019

Udruženje OKC Kakanj je osnovane sa ciljem da poboljša položaj mladih i djece na području Općine Kakanj i ZDK ali i šire, kroz informisanje, edukaciju, prevenciju i promociju ali i njihovo aktivno uključivanje i motivisanje – učešće u društvu. Naša vizija su mladi ljudi kao ključni akteri razvoja lokalne zajednice.

Na kraju treba spomenuti da su današnju akciju i program koji se održao podržali; Općina Kakanj, Trgošped, Amfora, Cappo- AS, v.d. načelnik Aldin Šljivo, velikodušno mnogi kakanjci i kakanjke na svoj način simoblično posjetom, razgovorom, solidarisanjem i što je jako važno toplom riječi podrške svoj oboljeloj djeci.

PRESS OKC KAKANJ