Mensur Jašarspahić – Suri se “politički dezorijentisao ili pogubio”- iz SDP-a u dvije nove stranke!?

????????????????????????????????????

Bivši načelnik Općine Kakanj u dva mandata, svima poznat Mensur Jašarspahić Suri je odmah nakon isteka mandata za načelničku poziciju vratio partijsku knjižicu SDP-u.

Naime, zbog mnogobrojnih pitanja i interesovanja naših čitaoca o trenutnom “političkom angažmanu” bivšeg načelnika Mensura Jašarspahića – Surija, došli smo do određenih informacije.

Bivši načelnik Suri je domah nakon isteka desetogodišnjeg mandata sa načelničke pozicije Općine Kakanj odmah vratio partijsku knjižicu u SDP Kakanj.

Od tada Mensur Jašarspahić Suri, bivši načelnik Kaknja u dva uzastopna mandata, više nije član Socijaldemokratske partije BiH (SDP), nakon što je vratio partijsku knjižicu i zatražio da njegovo ime bude brisano iz svih evidencija ove stranke.

On je tada za medije potvrdio ovaj čin, kazavši da nije pisao nikakve izjave, obrazloženja, niti navodio povod za svoj čin.

Mislim da, kao član po Statutu, imam pravo na taj čin, a sama činjenica da nisam obrazlagao čin dovoljno govori sama za sebe.

Nezvanično, Jašarspahić je bio predmet dvije istrage o postupcima tokom mandata, a raspolagao je podacima da su mu anonimne prijave stigle upravo iz njegove stranke.

Kad je tada obavješten o obustavljanju istraga federalne Uprave policije (FUP) i Tužilaštva, on je odlučio da “raskrsti” sa SDP-om.

images

Nakon toga poliitički se posvetio stranci SDU, a potom pred ovogodišnje Lokalne izbore stranci A-SDA, gdje se kako saznajemo nametao kao kandidat u izboru za načelnika gdje se njegovo ime spomminjalo proteklih mjeseci, međutim nije se ni ovdje pronašao a kako stvari stoje. Suri se mijenjajući stranke iz dana u dan “politički dezorijentisao i izgubio” a i sam pravac kojim je ranije išao i zašto je godinama dobijao ogromnu podršku građana Kaknja a mnogi su mišljenja da zadnji mandat pogotovo nije opravdao.

Istraga je obustavljena ali ne i lična volja da se Suri u narednom periodu nađe u nekoj od stranaka u kojima do sada nije bio član.

kakanjinfo.com