MESAR ZATVORIO SUDSKE POLICAJCE U OGRADU U KOJOJ JE STRUJA!? ČEKA SE ELEKTRIČAR

Vule Arsić iz Rudog, jedan od vlasnika klaonice i mesare, lišen je slobode jutros zbog sumnje da je objektu firme zatvorio dvojicu sudskih policajaca koji su, po naredbi Osnovnog suda u Višegradu, došli da ga sprovedu na zakazano ročište.

Arsić je izazvao pravu dramu na imanju, kada je u krugu firme zatvorio sudske policajce navodeći da se u ogradi objekta nalazi struja. Potom je pobjegao i odazvao se na sud u Višegradu gdje je i uhapšen.

Policajci se i dalje nalaze u krugu firme, ali nisu ugroženi. Nezvanično saznaje Una da se čeka dolazak električara, kako bi provjerili da li u zaključanoj ogradi zaista ima napona. U krugu firme se nalazi i nekolicina radnika koji sve nijemo posmatraju.

“Sudskim policajcima je vlasnik rekao da je u ogradi struja, tako da oni ne mogu izaći. Zbog toga se trenutno pravi plan kako da se oni oslobode, a na mjestu događaja je i Žandarmerija”, kažu svjedoci za Nezavisne.

Sudski policajci koji su jutros “zarobljeni” uspjeli su da se sakriju iza jedne zgrade, a Žandarmerija i dalje pregovara o njihovom oslobađanju.

“Situacija je još ozbiljna. Sudski policajci ne mogu napustiti prostor, ali su sakriveni iza jedne zgrade”, rekao je sagovornik.