Messijev otac i Bartomeu završili sastanak, najbolji igrač svijeta žestoko razočaran

Otac Lionela Messija, Jorge, doputovao je jutros u Barcelonu kako bi obavio razgovore s čelnicima katalonskog kluba.

Kao što je već poznato Messi je prošle sedmice poslao klubu zahtjev za raskid ugovora jer želi da ide iz Barcelone. No, iz kluba su to odbili i poručili su mu da može ići samo ako neko aktivira otkupnu klauzulu od 700 miliona eura.

Najveći interes za Argentinca pokazao je Manchester City, ali je jasno da neće platiti toliko novca za njega. Messi je imao u ugovoru klauzulu da može ovog ljeta ići besplatno ako to želi, ali je ona istekla prije više od mjesec dana.

Messi je odbio da dođe na početak priprema i poručio je da se više ne osjeća kao igrač Barcelone, a potom je njegov otac Jorge stigao na sastanak s Josepom Bartomeuom.

Jorge je inače zastupnik svog sina i odlučio je da preuzme kormilo. Kako pišu mnogi španski mediji Messijev otac i Bartomeu su večeras održali sastanak koji nije prošao onako kako se Argentinac nadao.

Naime, Mundo Deportivo piše da Barcelona ne želi biti fleksibilna što se tiče Messijeve cijene, te odbijaju uopšte pregovarati o odlasku ili raskitu ugovora. Messi je i dalje igrač Barcelone i zaista će biti zanimljivo vidjeti šta će biti na kraju od svega.

sportsport